Hernerisotto

Hernerisotto

Risottoja voi varioida monin tavoin. Tässä yksinkertaisessa, mutta herkullisessa risotossa maistuvat sitruuna ja herneet.

20 min
keskitaso
86 kcal / 100g
1

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 l
vettä
1 ½
kasvisliemikuutiota
1 - 2 (170 g)
sipulia
2 rkl
3 dl
risottoriisiä
mustapippuria myllystä
½ prk (à 200 g)
2 rkl
sitruunamehua
1 pussi (200 g)
pakasteherneitä
100 g
parmesaania lastuina

Pinnalle

½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Keitä vesi, lisää kasvisliemikuutiot.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli läpikuultavaksi kattilassa Oivariini rasvassa, älä ruskista.
  3. Lisää kattilaan riisi, kuullota hetki. Lisää 2 - 3 dl kasvisliemestä. Kuumenna välillä sekoittaen ja anna nesteen imeytyä riisiin.
  4. Lisää seuraavat 2 - 3 dl kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä suutuntuma jäljellä (n. 16 min alhaisella lämmöllä). Mausta pippurilla.
  5. Lisää crème fraîche, sitruunamehu, herneet ja suurin osa juustosta. Kuumenna.
  6. Anna risoton tekeytyä hetki kannen alla ennen tarjoilua. Risotto saa olla mehevää ja kosteaa rakenteeltaan, joten lisää tarvittaessa 1 dl kuumaa vettä.
  7. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele loput juustolastut sekä persilja päälle.
  8. Tarjoa heti esim. broilerifileen kanssa tai kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›