Hernerisotto

Hernerisotto

20 min
keskitaso
84 kcal / 100g
2
7

Risottoja voi varioida monin tavoin. Tässä yksinkertaisessa, mutta herkullisessa risotossa maistuvat sitruuna ja herneet.

Ainekset

6 annosta
1 l
vettä + 1 1/2 kasvisliemikuutiota
1 - 2 (170 g)
sipulia
2 rkl
3 dl
risottoriisiä
mustapippuria myllystä
½ prk (à 200 g)
2 rkl
sitruunamehua
1 pussi (200 g)
pakasteherneitä
100 g
parmesaania lastuina

Pinnalle

½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Keitä vesi, lisää kasvisliemikuutiot.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli läpikuultavaksi kattilassa Oivariini rasvassa, älä ruskista.
  3. Lisää kattilaan riisi, kuullota hetki. Lisää 2 - 3 dl kasvisliemestä. Kuumenna välillä sekoittaen ja anna nesteen imeytyä riisiin.
  4. Lisää seuraavat 2 - 3 dl kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä suutuntuma jäljellä (n. 16 min alhaisella lämmöllä). Mausta pippurilla.
  5. Lisää crème fraîche, sitruunamehu, herneet ja suurin osa juustosta. Kuumenna.
  6. Anna risoton tekeytyä hetki kannen alla ennen tarjoilua. Risotto saa olla mehevää ja kosteaa rakenteeltaan, joten lisää tarvittaessa 1 dl kuumaa vettä.
  7. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele loput juustolastut sekä persilja päälle.
  8. Tarjoa heti esim. broilerifileen kanssa tai kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
4 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

ValioAnna Koekeittiöltä3.8.2016 kello 13:18
Hei, sipuli kuullotetaan ensimmäisenä siinä paistoastiassa missä risotto valmistetaan. Tämä oli ohjeessa hiukan epäselvästi, joten tarkensin ohjetta siltä osin.
Nimetön5.6.2016 kello 22:13
Sipuli ilmeisesti lisätään samassa vaiheessa kuin sitruunamehu jne? Ohjeessa ei mainintaa..
ValioAnna Koekeittiöltä19.2.2016 kello 15:55
Hei, kuten yllä arveltiinkin 1 ja puoli kasvisliemikuutiota yhteen litraan vettä liuotettuna on sopiva määrä tähän reseptiin.