
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 45 min
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg hirven paistia
-
2-3 rkl (30 g)
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 1½ tl suolaa
- 2 tl pippurisekoitusta
- 7-8 dl vettä
- 5 (600 g) sipulia
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 500 g porkkanoita
- 1-2 (200 g) palsternakkaa
- 1 pala (150 g) juuriselleriä
- 1 pala (300 g) lanttua
- 2 dl Valio Luomu™ ruokakermaa
- ½ dl tomaattipyreetä
Jaa resepti
Ohje
- Poista kalvot paistista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi (n. 5 x 5 cm).
- Ruskista liha 3 - 4 erässä voissa pannulla. Siirrä lihakuutiot n. 4 litran kannelliseen kattilaan tai pataan. Mausta.
- Lisää vesi. Anna kiehua n. 1 t 15 min hiljaa kannen alla. (Kypsymisaikaan vaikuttaa paistin laatu. Vasan paisti ja sisäpaisti kypsyvät nopeammin.)
- Kuori sillä aikaa sipulit ja juurekset.
- Lisää sipulit puolikkaiksi leikattuina pataan. Leikkaa juurekset kuutioiksi ja lisää pataan.
- Anna kiehua vielä n. 30 min. Tarkista lihan ja juuresten kypsyys.
- Lisää ruokakerma ja tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää pinnalle halutessasi persiljaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
69 kcal
Proteiini
8,1 g
Hiilihydraatti
3 g
Rasva
2,5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa