Hirvipaisti & syysjuureksia

Hirvipaisti & syysjuureksia

2 h 45 min
keskitaso
68 kcal / 100g
5
9

Hirvipaisti ja syksyiset juurekset ovat herkkuhetkien ruokaa. Pataruokien valmistuksessa on oltava kärsivällinen, jotta liha ehtii mureutua ja maut tasoittua. Valmis pataruoka on kuitenkin kaiken odottamisen arvoinen.

Ainekset

6 annosta
1 kg
hirven paistia
2 - 3 rkl
1 ½ tl
suolaa
2 tl
pippurisekoitusta
7 - 8 dl
vettä
5 (600 g)
sipulia
2 - 3
valkosipulin kynttä
500 g
porkkanoita
1 - 2 (200 g)
palsternakkaa
pala (150 g)
juuriselleriä
pala (300 g)
lanttua
2 dl
n. 1/2 dl
tomaattipyreetä

Ohje

  1. Poista kalvot paistista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi (n. 5 x 5 cm).
  2. Ruskista liha 3 - 4 erässä voissa pannulla. Siirrä lihakuutiot n. 4 litran kannelliseen kattilaan tai pataan. Mausta.
  3. Lisää vesi. Anna kiehua n. 1 t 15 min hiljaa kannen alla. (Kypsymisaikaan vaikuttaa paistin laatu. Vasan paisti ja sisäpaisti kypsyvät nopeammin.)
  4. Kuori sillä aikaa sipulit ja juurekset.
  5. Lisää sipulit puolikkaiksi leikattuina pataan. Leikkaa juurekset kuutioiksi ja lisää pataan.
  6. Anna kiehua vielä n. 30 min. Tarkista lihan ja juuresten kypsyys.
  7. Lisää ruokakerma ja tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää pinnalle halutessasi persiljaa.

Vinkki

* Tarjoa kuoriperunoiden tai täysjyväriisin kera.* Valmista pataa kerralla iso annos ja lämmitä viikolla nopeaksi arkiruoaksi. Voit myös pakastaa sitä.
Alkuun
Friteerattu juustosalaatti
15 min
Jälkeen
Puolukkainen rahka
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)