Paahdetut rosmariinijuurekset

Paahdetut rosmariinijuurekset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Paahdetut rosmariinijuurekset

Paahdetut rosmariinijuurekset

Uunijuurekset ovat oiva tapa hyödyntää kotimaisia juureksia talvikauden aikana. Nyhtökaura tuo juuresten joukkoon proteiinia ja mukavaa suutuntua. Voit lisätä makua valkosipulilla tai tuoreella chilillä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
3
perunaa
3
porkkanaa
2
punasipulia
1
palsternakka
3
punajuurta
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta rosmariinia
1 pkt (240 g)

Ohje

  1. Pese ja kuori juurekset tarvittaessa. Leikkaa suurin piirtein samankokoisiksi lohkoiksi, tikuiksi tai paloiksi.
  2. Levitä juurekset uunipellille. Valuta päälle öljy ja hunaja. Ripottele suola ja rouhi mustapippuria. Riivi rosmariinin lehtiä ja ripottele niitä kauttaaltaan juuresten päälle.
  3. Paista uunin keski- / yläosassa 200 asteessa 15 min.
  4. Lisää pellille murusteltu nyhkökaura ja kääntele juureksia lastalla.
  5. Paista vielä 15 min tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.