Hunajaiset leipäset

Hunajaiset leipäset
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Hunajaiset leipäset

Hunajaiset leipäset

Tämä pikaleivonnainen on maukas tarjottava kaakaon, teen ja kahvin kanssa. Hunajaiset leipäset maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Leivo niitä yhdessä lasten kanssa!

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset2 leipää

2 leipää
1 dl
2 dl
2 dl (150 g)
omenaraastetta
1 dl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 ½ tl
leivinjauhetta

Päälle

3 rkl
juoksevaa hunajaa
kuorittuja seesaminsiemeniä ja / tai
hasselpähkinärouhetta ja / tai
mantelilastuja

Tarjoiluun

Ohje

  1. Yhdistä Oivariini, maito, karkea omenaraaste ja raejuusto.
  2. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele jauhotetulla kädellä kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille pyöreät leivät (Ø 26 - 28 cm).
  4. Jaa ne leivinpyörällä kahdeksaan osaan
  5. Valuta päälle hunajaraitoja. Ripottele pinnalle esim. seesaminsiemeniä, pähkinärouhetta ja / tai mantelilastuja. Voit myös laittaa ainekset sektoreittain tai kehittäin.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 15 min tai kiertoilmauunissa molemmat pellit samanaikaisesti 200 asteessa
  7. Sipaise pinnalle Oivariini rasvaa. Nauti tuoreina.
Vinkki

Vinkki

* Voit korvata raejuuston Valio pizzajuusto raasteella.* Jos tarjoat leipäsiä pienelle lapselle (1 - 2 v.), voit jättää pinnalle tulevat rouheet ja siemenet kokonaan pois tai käyttää mantelilastuja, jotka ovat helpompia pureskella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.