Hyydytettävä marjakakku

Hyydytettävä marjakakku

12 h 30 min
keskitaso
221 kcal / 100g
3
4

Mansikkainen juustokakku on raikas ja juhlava leivonnainen. Voit käyttää kakun päällä myös pakastemarjoja, lisää ne tällöin jäisinä kakun päälle.

Ainekset

10 annosta

Pohja

75 g
150 g
kaurakeksejä

Täyte

5 - 6 dl
mansikoita (soseena 2 1/2 - 3 dl)
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
7
liivatelehteä
2 dl
2 rkl
sitruunamehua
1 rasia (200 g)
1 prk (250 g)

Pinnalle

vadelmia ja mustikoita tai mansikoita

Kiille

2 dl
mehua , esim. mansikka- tai sekamehua
1 dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm) leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille. Kastele paperisuikaleet vedessä, jolloin ne tarttuvat vuoan reunaan.
  2. Sulata voi. Hienonna keksit esim. muovipussissa ja sekoita muruihin voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Jos käytät pakastemarjoja, siivilöi talteen niistä sulanut mehu kiillettä varten. Soseuta marjat. Lisää soseeseen sokerit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi pois ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä. Yhdistä Viola, rahka ja marjasose. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto viimeisenä. Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Koristele marjoilla. Pakastevadelmia riittää 2 - 3 dl, tuoreita marjoja voi käyttää enemmän, 6 - 8 dl. Mittaa kattilaan (tarvittaessa vedellä jatkettu) mehu, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta. Anna jäähtyä 3 - 4 min. Kaada seos hitaasti marjojen päälle.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa 1 - 2 t ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta, poista reunapaperit ja laita tarjolle

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)