Jääkarhukakku synttäreille

Jääkarhukakku synttäreille

Jääkarhukakku sopii yli 1-vuotiaalle lapselle. Jääkarhukakku on erityisesti lasten makuun suunniteltu juhlatarjottava. Jääkarhukakku on hauska ja sympaattinen synttärikakku.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl

Täyte

1 dl
2 prk (à 125 g)
hedelmäsosetta

tai dlhilloa
1 prk (250 g)
n. 2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

3 dl
1 tl
vaniljasokeria
makeisia , hedelmiä tai marjoja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sihtaa ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nuolijalla nostellen.
  2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä.
  3. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
  4. Kostuta pohja maidolla. Käytä apuna esim. pullasutia.
  5. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Yhdistä kaikki täytteen aineet varovasti sekoittaen.
  6. Levitä seos pohjalle. Leikkaa pohja pitkän sivun suuntaisesti 4 - 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
  7. Kääri ensimmäinen suikale rullalle. Laita se pystyyn tarjoiluvadille.
  8. Jatka kiertämällä rullan ympärille lisää suikaleita. Leikkaa yksi suikaleista kolmeen osaan, rullaa niistä jääkarhulle 2 korvaa ja kuono.
  9. Vaahdota päälle tuleva kerma. Mausta vaniljasokerilla.
  10. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki

Vinkki

* Kakun voi pakastaa ennen kuorruttamista. Suojaa se hyvin kelmulla ja kuvulla. Sulata jääkaapissa, varaa sulatukseen aikaa n. 1 vrk. Huom. Pakastettu / sulatettu kakku on aina kosteampi kuin pakastamaton. Voit huomioida tämän halutessasi pienentämällä hiukan kostutusmaidon määrää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›