
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte
-
1 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
2 prk (à 125 g)
hedelmäsosetta
- 1-2 dl hilloa, esim. mansikka
Voit kokeilla myös -
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
-
3 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 tl vaniljasokeria
- 0 kg makeisia, hedelmiä tai marjoja
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sihtaa ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nuolijalla nostellen.
- Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä.
- Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
- Kostuta pohja maidolla. Käytä apuna esim. pullasutia.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma. Yhdistä kaikki täytteen aineet varovasti sekoittaen.
- Levitä seos pohjalle. Leikkaa pohja pitkän sivun suuntaisesti 4 - 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
- Kääri ensimmäinen suikale rullalle. Laita se pystyyn tarjoiluvadille.
- Jatka kiertämällä rullan ympärille lisää suikaleita. Leikkaa yksi suikaleista kolmeen osaan, rullaa niistä jääkarhulle 2 korvaa ja kuono.
- Vaahdota päälle tuleva kerma. Mausta vaniljasokerilla.
- Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
200 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
17,6 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- makeisia