Jääkarhukakku synttäreille

Jääkarhukakku synttäreille

50 min
keskitaso
200 kcal / 100g
3
3

Jääkarhukakku sopii yli 1-vuotiaalle lapselle. Jääkarhukakku on erityisesti lasten makuun suunniteltu juhlatarjottava. Jääkarhukakku on hauska ja sympaattinen synttärikakku.

Ainekset

12 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl

Täyte

1 dl
2 prk (à 125 g)
hedelmäsosetta
1 prk (250 g)
n. 2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

3 dl
1 tl
vaniljasokeria
makeisia , hedelmiä tai marjoja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sihtaa ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nuolijalla nostellen.
  2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä.
  3. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
  4. Kostuta pohja maidolla. Käytä apuna esim. pullasutia.
  5. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Yhdistä kaikki täytteen aineet varovasti sekoittaen.
  6. Levitä seos pohjalle. Leikkaa pohja pitkän sivun suuntaisesti 4 - 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
  7. Kääri ensimmäinen suikale rullalle. Laita se pystyyn tarjoiluvadille.
  8. Jatka kiertämällä rullan ympärille lisää suikaleita. Leikkaa yksi suikaleista kolmeen osaan, rullaa niistä jääkarhulle 2 korvaa ja kuono.
  9. Vaahdota päälle tuleva kerma. Mausta vaniljasokerilla.
  10. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki

* Kakun voi pakastaa ennen kuorruttamista. Suojaa se hyvin kelmulla ja kuvulla. Sulata jääkaapissa, varaa sulatukseen aikaa n. 1 vrk. Huom. Pakastettu / sulatettu kakku on aina kosteampi kuin pakastamaton. Voit huomioida tämän halutessasi pienentämällä hiukan kostutusmaidon määrää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)