Jogurtti-murumaljat

Jogurtti-murumaljat

20 min
helppo
190 kcal / 100g
4
2

Kauramuru antaa hedelmäsalaatille mukavan rapean kuoren. Viimeistele annos jogurtista tehdyllä kastikkeelle.

Ainekset

4 annosta
½ l
hedelmäkuutioita tai marjoja

Kauramuru

50 g
2 dl
kaurahiutaleita
½ dl
sokeria

Kastike

2 dl
1 ½ rkl
ruokosokerisiirappia

Ohje

  1. Valmista ensin kauramuru: Mittaa Oivariini tai voi pannulle tai paksupohjaiseen kattilaan. Anna ruskistua hiukan. Lisää kaurahiutaleet ja sokeri. Sekoittele ja anna paahtua vaaleanruskeaksi, varo ettei seos pala.
  2. Sekoita kastike.
  3. Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua, että kauramuru pysyy rapeana. Annostele laseihin kerroksittain hedelmäpaloja tai marjoja, kauramurua ja kastiketta. Tarjoa heti.

Vinkki

* Voit maustaa kauramurun halutessasi pienellä ripauksella kanelia, kardemummaa tai inkivääriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)