Jouluinen pullavanukas

Jouluinen pullavanukas

35 min
helppo
279 kcal / 100g
3
4

Pullavanukas on loistava tapa hyödyntää yli jääneet, hieman kuivahtaneet pullat. Lisäämällä vanukkaaseen joulun makuja, saat hiukan erilaisen kahvileivän.

Ainekset

8 annosta
1 (n. 400 g)
pullapitko
1 prk (3,3 dl)
3 dl
Valio maitoa
2
kananmunaa
3 rkl
sokeria
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
50 g
suklaata

Ohje

  1. Leikkaa pullapitko isohkoiksi kuutioiksi. Lado voideltuun uunivuokaan.
  2. Sekoita kerma, maito, munat ja mausteet. Kaada vuokaan.
  3. Ripottele pinnalle rouhittu suklaa.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 - 30 min, kunnes pinnalta kauniin ruskea ja rapea.
  5. Tarjoa lämpimänä jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
279 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön24.12.2017 kello 14:25
Tein ja kun ekan kerran totesin, että hyi kun kamalaa, mutta tähän ruokaan ei heti makuaisti tottunutkaan. Seuraavalla haukkaisulla jo parempaa. Vieraita tulossa, luulen, että he pitävät. Koostumus on outo, kohdin rapeaa, mutta pääosin löllöä. Pitää silti pitää mielessä, että tämähän on vanukasta.
ValioAnna Koekeittiöltä22.12.2017 kello 12:57
Hei, taloussuklaa käy tähän maniosti. Kaikki ainekset sekoitetaan samaan vuokaan, suklaa on rouhittu veitsellä ja ripoteltu vuoan pinnalle, jolloin se osittain valuu vanukkaan väleihin. Uunissa osa suklaapaloista sulaa ja osa jää isommaksi sattumiksi.
Nimetön21.12.2017 kello 17:48
Vaikuttaa helpolta ja aijon kokeilla:D Tosin jäi mietityttämään, minkälaisena koostumuksena tuo suklaa on tuossa päällä ja kuinka hyvin se menee siinä uunissa sen pullan kanssa, sama aika ja sama lämpötila kun niillä on:-/