Joulupossut

Joulupossut

1 h 10 min
keskitaso
301 kcal / 100g
0
0

Jouluiseen kahvipöytään tai pikkujouluihin naposteltavaksi sopivat nämä kinkkutäytteiset pasteijat.

Ainekset

12 kpl

Kermaviilivoitaikina

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

1 rkl
1 pieni (80 g)
sipuli
200 g
kinkkua suikaloituna
2 rkl
sinappia
½ dl
hienonnettua persiljaa

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa, suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa, anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.
  3. Kauli taikina ja ota pyöreällä joulutorttumuotilla 24 pohjaa. Säästä yli jäävät taikinapalat.
  4. Jaa täyte puolelle pohjista, 2 rkl/pohja. Nosta toiset puolet kansiksi, ummista reunat huolellisesti, esim.haarukalla.
  5. Käytä ylimääräiset taikinapalat possuille korviksi, silmiksi ja kärsäksi. Pistä hammastikulla kärsään kaksi reikää eli sieraimet. Pistä myös silmien keskelle pienet reiät, samalla taikinapalat kiinnittyvät paremmin.
  6. Voitele munalla. Paista 225 asteessa 10 - 15 min.
  7. KORISTELUVINKKEJÄ

  8. * Leikkaa possun korvat kaulitusta taikinalevystä veitsen avulla. Kärsät voi ottaa esim. kardemummaputkilon suulla tai pyöritellä pieniä taikinapalloja ja litistää ne. Silmät voi tehdä aivan pienistä taikinapalloista ja litistää ne paikoilleen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
301 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
17 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
148 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)