Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
-
1 l
Valio Kiehu® maitojuomaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl suolaa
Ruskistettu kardemummavoi
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½-1 tl kardemummaa
Pistaasikrokantti
- 1 pussi (70 g) Kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 1½ dl sokeria
- ripaus sormisuolaa
Lisäksi
-
0 kg
Valio glögikeittoa, lämmitettynäValio glögikeitto yhdistää marjakeiton ja glögin parhaat puolet: samettisen rakenteen sekä glögin jouluisen maun. Tuote…
-
0 kg
Valio Keittiön kanelikreemiäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Täyteläinen Valio Keittiön kanelikreemi vie kielen…
- 0 kg kotimaisia pakastevadelmia ja puolukoita
Jaa resepti
Ohje
- Aloita krokantista. Rouhi pistaasit veitsellä. Lämmitä sokeria pannulla matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Nosta lämpöä ja kuumenna, kunnes seos on saanut kauniin karamellisen värin. Kun sokeri on karamellisoitunut, ota pannu pois liedeltä. Levitä pistaasit tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada paahtunut sokeri varoen pistaasirouheen päälle. Lisää pinnalle ripaus sormisuolaa. Anna jäähtyä. Rouhi kovettunut krokanttilevy veitsellä.
- Keitä puuro. Kiehauta vesi ja riisi, keitä kunnes vesi imeytyy. Lisää maitojuoma, kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 45 minuuttia. Mausta suolalla.
- Kuumenna voita keskilämmöllä pienessä kattilassa, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kardemumma. Anna maustua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Sekoita voi puuron joukkoon.
- Kokoa annokset. Jaa puuro lautasille. Lisää annosten pinnalle kanelikreemiä, pistaasikrokanttia ja marjoja. Valuta reunoille glögikeittoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
151 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
18,2 g
Rasva
7,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
- Valio glögikeittoa
- Valio Keittiön kanelikreemiä
- kotimaisia pakastevadelmia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











