Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulupuuro

Joulupuurossa yhdistyvät rakastetut perinteet ja uudet maut. Riisipuuro saa makua ruskistetusta kardemummavoista. Kanelisokeri vaihdetaan samettiseen kanelikreemiin. Trendimaku pistaasi ja mausteinen glögikeitto viimeistelevät juhlavan puuron. Puuroa on helppo tuunata, valitse puuroosi omat lempielementtisi tai hurmaa tekemällä ne kaikki!

Joulupuuro

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • ½ tl suolaa

Ruskistettu kardemummavoi

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½-1 tl kardemummaa

Pistaasikrokantti

  • 1 pussi (70 g) Kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 1½ dl sokeria
  • ripaus sormisuolaa

Lisäksi


Ohje

  1. Aloita krokantista. Rouhi pistaasit veitsellä. Lämmitä sokeria pannulla matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Nosta lämpöä ja kuumenna, kunnes seos on saanut kauniin karamellisen värin. Kun sokeri on karamellisoitunut, ota pannu pois liedeltä. Levitä pistaasit tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada paahtunut sokeri varoen pistaasirouheen päälle. Lisää pinnalle ripaus sormisuolaa. Anna jäähtyä. Rouhi kovettunut krokanttilevy veitsellä.
  2. Keitä puuro. Kiehauta vesi ja riisi, keitä kunnes vesi imeytyy. Lisää maitojuoma, kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 45 minuuttia. Mausta suolalla.
  3. Kuumenna voita keskilämmöllä pienessä kattilassa, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kardemumma. Anna maustua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Sekoita voi puuron joukkoon.
  4. Kokoa annokset. Jaa puuro lautasille. Lisää annosten pinnalle kanelikreemiä, pistaasikrokanttia ja marjoja. Valuta reunoille glögikeittoa.

Vinkki

Pistaasikrokantin voit valmistaa hyvissä ajoin etukäteen – se säilyy pitkään ja tuo ihanan rapeutensa juuri ennen tarjoilua. Pistaasi on trendikäs ja tuo puuroon kauniin joulunvihreän sävyn, mutta halutessasi voit tehdä krokantin myös kuorellisista manteleista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 151 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 18,2 g
Rasva 7,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
  • Valio glögikeittoa
  • Valio Keittiön kanelikreemiä
  • kotimaisia pakastevadelmia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.