Juhlavampi riistakäristys

Juhlavampi riistakäristys

1 h 20 min
keskitaso
106 kcal / 100g
1
1

Juhlavampi riistakäristys sopii viikonloppuun tai vaikka itsenäisyyspäivänä tarjottavaksi.

Ainekset

6 annosta
1 (200 g)
iso sipuli
750 g
riistakäristystä
2 rkl
1 tlk (160 g)
säilykemetsäsienikuutioita
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
1 prk (120 g)
2 dl
2 rkl
tummaa suurustejauhetta , esim. Maizena

Pinnalle

persiljaa

Ohje

  1. Hienonna sipuli. Ruskista käristyslihat ja sipuli voissa pienissä erissä. Siirrä kattilaan ja lisää metsäsienikuutiot, vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 1 t tai kunnes kypsää.
  2. Lisää smetana ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suurustejauhe, sekoita. Keitä 1 min.
  3. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

* Tarjoile riistakäristys AURA gratinoidun pottuvoin sekä sokeroitujen karpaloiden kanssa esim. itsenäisyyspäivän illallisella.* Valmista riistakäristykselle karpalolisäke yhdistämällä n. 3 rkl sokeria ja 2 dl sulatettuja karpaloita. Survo kevyesti eli osa karpaloista saa jäädä kokonaisiksi.
Lisukkeeksi
AURA gratinoitu pottuvoi
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
106 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)