Juusto-aurinkosalaatti

Juusto-aurinkosalaatti

Maukas lisukesalaatti syntyy raikkaista raaka-aineista. Tästä salaatista on jopa pääruokasalaatiksi, jos lisää joukkoon esim. broileria tai lohta. Kokeile ihmeessä!

Ainekset4 annosta

4 annosta
250 g
porkkanaa
2
hapahkoa omenaa , kotimaisia
pala
purjoa
100 g
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 prk (200 g)

Pinnalle

2 tl
seesaminsiemeniä

tai 1 rklkurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kuori porkkanat. Pese omenat.
  2. Leikkaa porkkanoista ja omenoista ohuita tikkumaisia paloja ns. julienne suikaleiksi. Halutessasi voit raastaa porkkanat karkealla raastinterällä.
  3. Halkaise ja pese purjopala. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Leikkaa juustoviipaleet kahtia ja leikkaa suikaleiksi.
  5. Yhdistä salaatin raaka-aineet kulhossa. Viimeistele salaatti ripottamalle pinnalle seesamin- tai kurpitsansiemeniä.
  6. Tarjoa lisukesalaattina tai leivän kanssa ilta- tai välipalana.
  7. VINKKI
  8. Muunna salaatti pääruoaksi: lisää salaattiin joukkoon paistettuja broielrinsuikaleita tai lämminsavulohta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
204 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)