Juusto-sardiinimunakas

Juusto-sardiinimunakas

15 min
keskitaso
152 kcal / 100g
1
0

Ruokaisa munakas on arkiruokaa parhaimmillaan. Nopeaa, helppoa, mutta aina niin hyvää!

Ainekset

2 annosta
1 - 2 rkl
½ pussia (à 500 g)
peruna-sipulisekoitusta
1 rasia (120 / 90 g)
sardiinia tai tonnikalaa , esim. tomaattikastikkeessa
4
kananmunaa
4 rkl
½ tl
suolaa
ripaus
valko- tai mustapippuria
½ pussia (à 150 g)

Pinnalle

½ dl
hienonnettua tilliä tai kevätsipulia

Ohje

  1. Laita Oivariini tilavalle paistinpannulle. Paista siinä perunasuikaleita miedolla lämmöllä 5 - 8 min, kunnes ne ovat melko pehmeitä. (Ripota perunoille hiven suolaa paitsi jos käytät munakkaassa AURAa.)
  2. Lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Lisää pannulle haarukalla murennettu sardiini tai tonnikala kastikkeineen. Lisää vatkattu, suolalla ja pippurilla maustettu muna-maito-juustoseos. Nostele varoen sieltä täältä puuhaarukalla, jotta munaseosta valuu perunoiden alle. Peitä kannella.
  4. Paista keskilämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea.
  5. Valmiin munakkaan tulisi olla kiinteä, mutta pehmeän mehukas ja pinnalta kiiltävä. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua tilliä tai kevätsipulia.
  6. Tarjoa Juusto-sardiinimunakas lämpimänä esim. lounaalla tai kylmänä alkupalana

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
152 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
11 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
125 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)