Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-viikunasukkulat

Sukkulat sopivat syksyisiin ja talvisiin illanistujaisiin vaikka glögin kanssa tarjottaviksi.

Juusto-viikunasukkulat
Juusto-viikunasukkulat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Voitaikina

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 150 g kuivattuja viikunoita
  • 175 g
    Valio Ritari® juustoa
    Valio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
    Valio Ritari® e300 g

Voiteluun ja pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 0 kg fariinisokeria

Ohje

  1. Sekoita maitorahkaan pehmeä voi ja suola. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se muovikelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Leikkaa viikunat saksilla suikaleiksi. Leikkaa juustosta tankoja, 1 tanko/sukkula.
  3. Kauli taikinasta 3 - 5 mm:n paksuinen levy. Ota taikinasta pyöreällä muotilla (ø 8 - 10 cm) kiekkoja. Jaa viikunaviipaleet ja juustotangot kiekkojen keskelle.
  4. Taita puolikuun muotoiseksi ja nipistä reunat kiinni, voit käyttää saumakohdan "liimana" vatkattua voitelumunaa.
  5. Nostele pellille leivinpaperin päälle saumapuoli ylöspäin. Voitele munalla. Ripota pinnalle fariinisokeria.
  6. Paista 225 asteessa n. 10 min tai kunnes väri on kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 329 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 24,4 g
Rasva 20,6 g
Tyydyttynyt rasva 11,8 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • fariinisokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search