Juusto-viikunasukkulat

Juusto-viikunasukkulat

50 min
keskitaso
332 kcal / 100g
0
0

Sukkulat sopivat syksyisiin ja talvisiin illanistujaisiin vaikka glögin kanssa tarjottaviksi.

Ainekset

20 kpl

Voitaikina

1 prk (250 g)
200 g
½ tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

150 g
kuivattuja viikunoita
n. 175 g

Voiteluun ja pinnalle

1
kananmuna
fariinisokeria

Ohje

  1. Sekoita maitorahkaan pehmeä voi ja suola. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se muovikelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Leikkaa viikunat saksilla suikaleiksi. Leikkaa juustosta tankoja, 1 tanko/sukkula.
  3. Kauli taikinasta 3 - 5 mm:n paksuinen levy. Ota taikinasta pyöreällä muotilla (ø 8 - 10 cm) kiekkoja. Jaa viikunaviipaleet ja juustotangot kiekkojen keskelle.
  4. Taita puolikuun muotoiseksi ja nipistä reunat kiinni, voit käyttää saumakohdan "liimana" vatkattua voitelumunaa.
  5. Nostele pellille leivinpaperin päälle saumapuoli ylöspäin. Voitele munalla. Ripota pinnalle fariinisokeria.
  6. Paista 225 asteessa n. 10 min tai kunnes väri on kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
332 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
21 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
159 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)