Parmankinkku-viikunafilo

Parmankinkku-viikunafilo

2 h 40 min
keskitaso
409 kcal / 100g
0
0

Suolaisen ja makean yhdistelmä ihastuttaa. Tarjoa filorulla, jonka täytteenä maistuu herkullinen juusto, parmankinkku, saksanpähkinä ja viikunat. Maistuu erinomaisesti esim. glögin kanssa.

Ainekset

10 annosta / 2 täytettyä filorullaa
6 isoa (225 g)
filotaikinalevyä , esim. Kanaki
100 g
parmankinkkua
1 pussi (80 g)
saksanpähkinöitä rouhittuna
10 kpl
kuivattuja, pehmeitä viikunoita
200 g
150 g

Ohje

  1. Ota filotaikinalevyt sulamaan n. 2 t ennen ruoan valmistamista. Filotaikinalevypaketti (450 g) sisältää yleensä 12 isoa arkkia. Leikkaa tällöin pakkauksen taikinalevyt kahtia, jolloin saat 24 puolikasta palaa (koko n. 25 x 35 cm). Tästä määrästä tarvitset puolet. Laita loput takaisin pakastimeen tai jääkaappiin myöhempää käyttöä varten.
  2. Levitä parmankinkut leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 250 asteisen uunin yläosassa 3 min. Tee pellille tilaa ja lisää rouhitut saksanpähkinät. Paahda vielä 2 min.
  3. Leikkaa viikunat viipaleiksi. Raasta juusto. Hienonna kinkut.
  4. Nosta yksi filotaikinalevy leivinpaperille uunipellille. Voitele levy voisulalla. Laita päälle vielä 5 levyä, voitele jokainen pinnasta. Tee toinen samanlainen.
  5. Levitä täytteet filolevyille aloittaen juustoraasteesta. Jätä reunoille 5 cm tyhjää tilaa. Säästä halutessasi hieman kinkkua koristeluun.
  6. Sulje rullaksi: nosta ensin päädyt, sitten reunat täytteen päälle. Käännä saumakohta rullan alle. Voitele voisulalla.
  7. Paista rulla kerrallaan uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Jos paistat rullat kiertoilmauunissa yhtä aikaa, alenna lämpö 180 asteeseen.
  8. Leikkaa hieman jäähtynyt rulla annospaloiksi. Koristele halutessasi paahdetulla parmankinkulla.
  9. TARJOILUVINKIT

  10. Tarjoa filorulla alku- tai väliruokana tai illanistujaisissa glögin tai valkoviinin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
409 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
33 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
203 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)