Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Parmankinkku-viikunafilo

Suolaisen ja makean yhdistelmä ihastuttaa. Tarjoa filorulla, jonka täytteenä maistuu herkullinen juusto, parmankinkku, saksanpähkinä ja viikunat. Maistuu erinomaisesti esim. glögin kanssa.

Parmankinkku-viikunafilo
Parmankinkku-viikunafilo

Ainesosat

annosta / 2 täytettyä filorullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 isoa (225 g) filotaikinalevyä, esim. Kanaki
  • 100 g parmankinkkua
  • 1 pussi (80 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
  • 10 kuivattuja, pehmeitä viikunoita
  • 200 g
    Valio Keisarinna® juustoa
    Valio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
    Valio Keisarinna® e300 g
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Ota filotaikinalevyt sulamaan n. 2 t ennen ruoan valmistamista. Filotaikinalevypaketti (450 g) sisältää yleensä 12 isoa arkkia. Leikkaa tällöin pakkauksen taikinalevyt kahtia, jolloin saat 24 puolikasta palaa (koko n. 25 x 35 cm). Tästä määrästä tarvitset puolet. Laita loput takaisin pakastimeen tai jääkaappiin myöhempää käyttöä varten.
  2. Levitä parmankinkut leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 250 asteisen uunin yläosassa 3 min. Tee pellille tilaa ja lisää rouhitut saksanpähkinät. Paahda vielä 2 min.
  3. Leikkaa viikunat viipaleiksi. Raasta juusto. Hienonna kinkut.
  4. Nosta yksi filotaikinalevy leivinpaperille uunipellille. Voitele levy voisulalla. Laita päälle vielä 5 levyä, voitele jokainen pinnasta. Tee toinen samanlainen.
  5. Levitä täytteet filolevyille aloittaen juustoraasteesta. Jätä reunoille 5 cm tyhjää tilaa. Säästä halutessasi hieman kinkkua koristeluun.
  6. Sulje rullaksi: nosta ensin päädyt, sitten reunat täytteen päälle. Käännä saumakohta rullan alle. Voitele voisulalla.
  7. Paista rulla kerrallaan uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Jos paistat rullat kiertoilmauunissa yhtä aikaa, alenna lämpö 180 asteeseen.
  8. Leikkaa hieman jäähtynyt rulla annospaloiksi. Koristele halutessasi paahdetulla parmankinkulla.

TARJOILUVINKIT

  1. Tarjoa filorulla alku- tai väliruokana tai illanistujaisissa glögin tai valkoviinin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 398 kcal
Proteiini 12 g
Hiilihydraatti 16,9 g
Rasva 33,6 g
Tyydyttynyt rasva 16,5 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search