
Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
10 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 50 g hiivaa
-
1 dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 tl kardemummaa
-
3 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 12-13 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
-
½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pinnalle
- sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa, lisää sen joukkoon kardemumma ja maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos hiivan päälle. Sekoita kunnes hiiva liukenee.
- Lisää rahka, sokeri, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota liinalla peitettynä n. 1 t tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 24 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota n. 30 min.
- Voitele pullat voisulalla. Tartu pullaan pohjasta ja kasta pinta hienoon sokeriin.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8 - 9 min.
SAHRAMIPULLAT
- Korvaa halutessasi kardemumma 1/2 - 1 pussilla sahramia. Hienonna sahramia tarvittaessa morttelissa ja liuota se maitoon.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
308 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
46,9 g
Rasva
9,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.