Kasvis-kaalipata

Kasvis-kaalipata

50 min
keskitaso
84 kcal / 100g
0
3

Rouhea kasvis-kaalipata saa lisämakua pekonista. Tarjoa kaalipataa yhdessä tuoreen leivän kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
2
sipulia
2
porkkanaa
5
perunaa
400 g
valkokaalia
1
kasvisliemikuutio
5 dl
vettä
1 prk (120 g)
5
maustepippuria
3
laakerinlehteä
2 rkl
soijakastiketta
½ rkl
meiramia

Ohje

  1. Kuori, hienonna ja suikaloi kasvikset. Hienonna pekoni ja ruskista kevyesti padassa tai kattilassa.
  2. Lisää hienonnettu sipuli, suikaloidut porkkanat ja perunat sekä ohueksi suikaloitu kaali. Lisää vesi, smetana ja mausteet. Kypsennä tiiviin kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 min.
  3. Tarkista maku. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön2.11.2017 kello 2:17
Kasvis-kaalipata voi sisältää myös lihaa. Moni lihapata sisältää myös kasviksia! Olen itse kasvissyöjä, mutta valittamisen sijaan miettisin millä voin korvata pekonin: mifu, tofu, soija, quorn, nyhtökaura.... Ja lihapatoja teen käyttämällä kasviksia lihan sijaan. Toimii!
Nimetön10.8.2017 kello 16:36
Varsinainen kasvis-kaalipata! Mut tämähän onkin Valion ohje, ei voi liikaa odottaakaan!
Nimetön1.2.2017 kello 13:38
Missä mielessä tää on kasviskaalipata jos siinä on pekonia :D