Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kauraleipäset

Näihin kauraleipäsiin käytetään kauraa kolmessa eri muodossa. Rieskamaisesta ulkonäöstä huolimatta leipäset kohotetaan hiivalla ja niiden rakenne on mehukkaan ilmava. Leipänen kannattaa halkaista, jolloin rapeaa kuorta riittää useammalle.

Kauraleipäset
Kauraleipäset

Ainesosat

leipästä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 5 dl
  Valio Oddlygood® kaurajuomaa gluteeniton
  Oddlygood® kaurajuomassa on herkullinen ja pehmeä kauran maku. Käytä leivontaan, ruoanlaittoon, smoothieen, puuroon tai nauti…
  Oddlygood® kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
 • 5½ dl kaurajauhoja
 • 4 dl kaurahiutaleita
 • 1½ tl kuivahiivaa
 • 1¼ tl suolaa

Ohje

 1. Kuumenna kaurajuoma n. 40 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kaurajuoman joukkoon. Taikina on tässä vaiheessa puuromaista. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa n. 2 h.
 2. Tee taikinasta litteitä leipäsiä kahdelle leivinpaperille uunipelleille. Käytä apuna jauhoja, sillä taikina on hiukan tarttuvaa. Mitä vähemmällä jauhomäärällä selviät, sitä mehevämmät leipäset saat. Anna kohota 30 min.
 3. Paista pelti kerrallaan uunin keskiosassa 225 asteessa 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 35 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 4,8 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search