Keltainen broileripiirakka

Keltainen broileripiirakka

Valmista keltainen, suolaisen ja makean liiton broileripiirakka. Pinnalla komeilee näyttävästi AURA juustoviipaleet, jotka maustavat mangon ja curryn värjäämää piirakkaa. Valitsemalla täytteeseen vielä keltaisen paprikan, saat keltaisen värimaailman jatkumaan myös piirakkaa lohkoessa.

1 h
keskitaso
212 kcal / 100g
5
3

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
seesaminsiemeniä
1 tl
leivinjauhetta
ripaus
currya
½ prk (à 200 g)
1 dl

Täyte

1 (100 g)
sipuli
1 pieni
keltainen paprika
250 - 300 g
maustamattomia broilerisuikaleita
1 rkl
1 tl
currya
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
soijakastiketta
1 ½ prk (à 200 g)
1 prk (125 g)
mangososetta , esim. Piltti
2
kananmunaa
ripaus
kurkumaa
½ pussia (à 150 g)
1 pkt (á 170 g)

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää kermaviili ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 25 - 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika.
  4. Paista broilerisuikaleet (jos ovat isoja, voit paloitella niitä pienemmiksi) Oivariini rasvassa. Mausta currylla, pippurilla ja suolalla.
  5. Lisää sipuli, paprika, sitruunamehu ja soijakastike. Paista 2 - 3 min. Levitä seos piirakkapohjalle.
  6. Sekoita kermaviili, mangosose, munat ja ripaus kurkumaa kulhossa. Lisää joukkoon juustoraaste.
  7. Kaada seos tasaisesti broileritäytteen päälle.
  8. Leikkaa AURA viipaleiksi. Nostele viipaleet piirakan pinnalle.
  9. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
15 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
153 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)