
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g porkkanoita
- 1½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- ½ rkl vehnäjauhoja
-
1 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ ruukkua tuoretta rakuunaa
Jaa resepti
Ohje
- Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää suola, sokeri ja porkkanakuutiot. Anna kiehua ilman kantta, kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä ja neste on haihtunut n. puoleen.
- Sekoita kerma ja jauhot ja lisää kattilaan porkkanoiden joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Anna hautua vielä muutama minuutti.
- Viimeistele voilla ja hienonnetulla rakuunalla.
- Tarjoile esim. liha- ja kalaruokien lisukkeena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
71 kcal
Proteiini
0,9 g
Hiilihydraatti
5,3 g
Rasva
4,9 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa