Kolmen suklaan juustokakku

Kolmen suklaan juustokakku

Suussa sulavan pehmeä ja herkullinen kolmen suklaan juustokakku on takuuvarma juhlien suosikki. Kakku sopii monenlaisiin juhliin ja on näyttävä sellaisenaan ilman monimutkaisia koristeita.

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

175 g
Domino minttu -keksejä
50 g

Täytteet

4 ½
liivatetta
6 dl
125 g
tummaa suklaata
125 g
maitosuklaata
125 g
valkosuklaata
3 rasiaa (à 200 g)
1 - 2 rkl
kahvia
1 - 2 rkl

Koristeluun

50 g
tummaa suklaata ja valkosuklaata

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunan väliin. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma. Sulata tumma suklaa, maito- ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa.
  4. Sekoita tumma suklaa yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna 1 rkl kahvia kiehuvaksi ja sulata 1 1/2 liivatetta siihen. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet maitosuklaatäytteen.
  5. Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka taas pakastimeen hetkeksi.
  6. Valmista vielä valkosuklaatäyte samaan tapaan. Sulata liivatteet maitoon. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Irrota kakku vuoasta, käytä veistä tai pientä palettilastaa apuna. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.
  8. Koristelu: Sulata suklaat erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä leivinpaperille ohueksi levyksi. Marmoroi valuttamalla toista suklaata ohuena raitana pinnalle ja sekoittamalla hiukan hammastikulla tai veitsenkärjellä. Anna jähmettyä jääkaapissa, leikkaa kolmioiksi. Koristele kakku suklaakolmioilla ja kaakaojauheella tomutetuilla suklaakakun tai -muffinssin paloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
389 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
31 g
Tyydyttynyt rasva
17 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›