Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h 15 min
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.65
tähteä viidestä
17 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 4 dl vettä
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Kanelitäyte
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kanelikreemiäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Täyteläinen Valio Keittiön kanelikreemi vie kielen…
Kuorrute
- 2 dl tomusokeria
-
2 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Vuokaan
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä kuivat aineet isossa leivontakulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi Oivariini. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Anna taikinan levätä peitettynä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
- Kostuta kädet vedellä. Taita taikinan reunat käsin samalla kevyesti taikinaa venyttäen kohti vastakkaista reunaa yhteensä 12 kertaa. Peitä taikina ja anna levätä 15 minuuttia.
- Toista taittelu ja anna levätä 15 minuuttia.
- Valmista täyte. Ruskista voi pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon kanelikreemi.
- Aseta leivinpaperi vuoan (tilavuus n. 26 x 33 cm) pohjalle. Voitele paperi Oivariinilla. Siirrä taikina vuokaan ja levitä sormilla vuoan leveyteen. Lisää puolet täytteestä pullan pinnalle. Taita taikina kolmeen osaan niin, että lyhyet sivut käännetään keskelle päällekkäin. Käännä sitten koko taikina vuoassa 90 astetta, jotta taiteltu taikina asettuu vuoan pitkän sivun suuntaisesti. Anna nousta peitettynä tunnin ajan.
- Lämmitä täytettä 30 sekunttia mikrossa, jotta se muuttuu juoksevammaksi. Levitä loppu täyte pullan pinnalle. Painele sormenpäillä taikinaan kuoppia.
- Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pulla on kypsää.
- Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Valuta kuorrute hetken jäähtyneen pullan pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
265 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
44,1 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











