Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Korvapuustifocaccia

Korvapuustifocaccia on perinteisen korvapuustin uusi, trendikäs versio, jossa yhdistyvät pullan pehmeys ja focaccian muoto ja rakenne. Pulla valmistetaan vuoassa ja viimeistellään tomusokerikuorrutteella. Pullan sisällä ja pinnalla maistuu ruskistetulla voilla rikastettu kanelikreemi.

Korvapuustifocaccia

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Kanelitäyte

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kanelikreemiä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Täyteläinen Valio Keittiön kanelikreemi vie kielen…
    Valio Keittiön kanelikreemi 200 g laktoositon

Kuorrute

  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Vuokaan


Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet isossa leivontakulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi Oivariini. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Anna taikinan levätä peitettynä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  2. Kostuta kädet vedellä. Taita taikinan reunat käsin samalla kevyesti taikinaa venyttäen kohti vastakkaista reunaa yhteensä 12 kertaa. Peitä taikina ja anna levätä 15 minuuttia.
  3. Toista taittelu ja anna levätä 15 minuuttia.
  4. Valmista täyte. Ruskista voi pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon kanelikreemi.
  5. Aseta leivinpaperi vuoan (tilavuus n. 26 x 33 cm) pohjalle. Voitele paperi Oivariinilla. Siirrä taikina vuokaan ja levitä sormilla vuoan leveyteen. Lisää puolet täytteestä pullan pinnalle. Taita taikina kolmeen osaan niin, että lyhyet sivut käännetään keskelle päällekkäin. Käännä sitten koko taikina vuoassa 90 astetta, jotta taiteltu taikina asettuu vuoan pitkän sivun suuntaisesti. Anna nousta peitettynä tunnin ajan.
  6. Lämmitä täytettä 30 sekunttia mikrossa, jotta se muuttuu juoksevammaksi. Levitä loppu täyte pullan pinnalle. Painele sormenpäillä taikinaan kuoppia.
  7. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pulla on kypsää.
  8. Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Valuta kuorrute hetken jäähtyneen pullan pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 44,1 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.