Koskenkorva-lihapata

Koskenkorva-lihapata

6 h 30 min
keskitaso
86 kcal / 100g
3
11

Tuhti lihapata on syksyn ja talven hitti. Lihapata valmistuu uunissa kuin itsestään ja se paranee entisestään muutaman lämmityskerran jälkeen. Siksi pataa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja tarvittaessa vaikka pakastaa osa.

Ainekset

8 annosta
2 kg
naudan etuselkää
1 tl
suolaa
1 rkl
300 g
juuri- tai varsiselleriä
4
sipulia
7 ½ dl
lihalientä (suolatonta)
2 pkt (à 400 g)
paseerattua tomaattia
2 dl
vodkaa , Koskenkorva
2 rkl
Worcestershire-kastiketta
n. 20 tippaa
tabascoa
10
mustapippuria
5
laakerinlehteä
10 vartta
tuoretta timjamia
1 tl
suolaa
1 prk (150 g)

Ohje

  1. Leikkaa liha isohkoiksi paloiksi. Ruskista isossa padassa tai kattilassa useammassa erässä Oivariini rasvassa. Mausta suolalla.
  2. Kuori juuriselleri ja sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi. Lisää pataan lihan joukkoon. Kuullota.
  3. Lisää lihaliemi, paseerattu tomaatti, Koskenkorva ja mausteet. Anna padan kypsyä kannen alla uunissa 150 asteessa tai keskilämmöllä hellalla 4 - 6 h, kunnes liha on mureaa ja liemi suurustunut. Tarkasta suola.
  4. Lisää lopuksi joukkoon crème fraîche. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)