Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Koskenkorva-lihapata

Tuhti lihapata on syksyn ja talven hitti. Lihapata valmistuu uunissa kuin itsestään ja se paranee entisestään muutaman lämmityskerran jälkeen. Siksi pataa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja tarvittaessa vaikka pakastaa osa.

Koskenkorva-lihapata
Koskenkorva-lihapata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kg naudan etuselkää
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 300 g juuri- tai varsiselleriä
  • 4 sipulia
  • 7½ dl lihalientä (suolatonta)
  • 2 pkt (à 400 g) paseerattua tomaattia
  • 2 dl vodkaa, Koskenkorva
  • 2 rkl worcesterkastiketta
  • n. 20 tippaa tabascoa
  • 10 mustapippuria
  • 5 laakerinlehteä
  • 10 vartta tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Ohje

  1. Leikkaa liha isohkoiksi paloiksi. Ruskista isossa padassa tai kattilassa useammassa erässä Oivariini rasvassa. Mausta suolalla.
  2. Kuori juuriselleri ja sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi. Lisää pataan lihan joukkoon. Kuullota.
  3. Lisää lihaliemi, paseerattu tomaatti, Koskenkorva ja mausteet. Anna padan kypsyä kannen alla uunissa 150 asteessa tai keskilämmöllä hellalla 4 - 6 h, kunnes liha on mureaa ja liemi suurustunut. Tarkasta suola.
  4. Lisää lopuksi joukkoon crème fraîche. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 10,1 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 3 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search