Koskenkorva-lihapata

Koskenkorva-lihapata
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Koskenkorva-lihapata

Koskenkorva-lihapata

Tuhti lihapata on syksyn ja talven hitti. Lihapata valmistuu uunissa kuin itsestään ja se paranee entisestään muutaman lämmityskerran jälkeen. Siksi pataa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja tarvittaessa vaikka pakastaa osa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
6 h
Yhteensä
6 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 kg
naudan etuselkää
1 tl
suolaa
1 rkl
300 g
juuri- tai varsiselleriä
4
sipulia
7 ½ dl
lihalientä (suolatonta)
2 pkt (à 400 g)
paseerattua tomaattia
2 dl
vodkaa , Koskenkorva
2 rkl
Worcestershire-kastiketta
n. 20 tippaa
tabascoa
10
mustapippuria
5
laakerinlehteä
10 vartta
tuoretta timjamia
1 tl
suolaa
1 prk (150 g)

Ohje

  1. Leikkaa liha isohkoiksi paloiksi. Ruskista isossa padassa tai kattilassa useammassa erässä Oivariini rasvassa. Mausta suolalla.
  2. Kuori juuriselleri ja sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi. Lisää pataan lihan joukkoon. Kuullota.
  3. Lisää lihaliemi, paseerattu tomaatti, Koskenkorva ja mausteet. Anna padan kypsyä kannen alla uunissa 150 asteessa tai keskilämmöllä hellalla 4 - 6 h, kunnes liha on mureaa ja liemi suurustunut. Tarkasta suola.
  4. Lisää lopuksi joukkoon crème fraîche. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›