Kotimysli

Kotimysli

22 min
helppo
158 kcal / 100g
1
2

Mysliä syödään aamiaiseksi ja välipaksi useissa kodeissa. Mitäpä jos valmistaisit tällä kertaa itse herkullisen myslin.

Ainekset

6 annosta (n. 7 dl)
1 dl
cashewpähkinöitä
2
kaurahiutaleita
1 dl
mantelilastuja
2 rkl
auringonkukansiemeniä
1 dl
ruishiutaleita
2 rkl
ruokokidesokeria
½ dl
2 rkl
½ dl
kuivattuja karpaloita

Tarjoiluun

n. 1 l

Ohje

  1. Rouhi cashewpähkinät veitsellä.
  2. Sekoita myslin ainekset karpaloita lukuun ottamatta kulhossa murumaiseksi seokseksi.
  3. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paahda 175 asteessa uunin yläosassa 12 - 13 min. Kääntele mysliä kerran paahtamisen aikana.
  5. Leikkaa karpalot pienemmiksi paloiksi. Yhdistä jäähtyneeseen mysliin.
  6. Annostele mysliä lautaselle ja kaada päälle kylmää maitoa. Nauti heti.

Vinkki

Kokeile mysliä viilin tai jogurtin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
151 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioIlona Koekeittiöltä29.9.2014 kello 14:17
Hei! Mysliä kannattaa säilyttää samaan tapaan kuin muroja ja muromyslejä eli kuivassa ja valolta suojattuna. Kotimysli säilyy huoneenlämmössä, tiivissä rasiassa säilytettynä pari viikkoa.
Nimetön27.9.2014 kello 9:59
Kuinka kauan mysli säilyy?