Siirry sisältöön
Kotitekoinen juhlajuusto

Kotitekoinen juhlajuusto

Juoksetteella tehty kotoinen juusto kuuluu perinteiseen juhlapöytäämme. Se sopii kylmien kala- ja liharuokien makuun sekä piimälimpun päälle. Tarjoa sitä vaihteeksi myös jälkiruokana hillon ja kermavaahdon kanssa.

Kotitekoinen juhlajuusto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 3 l
  Valio täysmaitoa
  Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
  Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
 • 2 dl
  Valio Keittiön kuohukermaa
  Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
  Valio kuohukerma 2 dl
 • 1 rkl suolaa
 • 1 rkl juustonjuoksutinta

Ohje

 1. Mittaa maito ja kuohukerma paksupohjaiseen kattilaan. Lisää suola. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi.
 2. Lisää maidon joukkoon juoksutin hitaasti sekoitellen. Kuumenna maitoa vielä hiukan lisää eli 40 - 42 asteiseksi. Huolehdi, ettei lämpötila nouse sitä korkeammaksi, muuten juoksutin ei toimi. Nosta kattila levyltä. Peitä kannella. Anna saostua lieden reunalla 20 - 30 min.
 3. Leikkaa hyytyneen juustomassan läpi veitsellä viiltoja ristisuuntiin.
 4. Anna heran erottua n. 10 min kannen alla. Nostele juustomassa reikäkauhaa käyttäen kostutetulla sideharsolla vuorattuun puiseen juustomuottiin, muoviseen lävikköön tai terässiivilään. Käytä yhtä isoa tai kahta pienempää muottia / siivilää. Tiivistä juustomassaa kauhalla kevyesti painaen. Taita sideharso juuston päälle. Laita päälle sopivan kokoinen lautanen ja kevyt paino. Nosta muotti isomman astian päälle.
 5. Valuta juustoa jääkaapissa muutamia tunteja tai yli yön. Kumoa ja poista liina.
 6. Tarjoa esim. buffetpöydässä erilaisten kylmien kala- ja liharuokien kera, suomalaisessa pitopöydässä, piimälimpun päällä tai jälkiruokana hillon kanssa. Kotijuuston kanssa sopii myös Punajuurichutney.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 80 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search