
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 l
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl juustonjuoksutinta
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa maito ja kuohukerma paksupohjaiseen kattilaan. Lisää suola. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi.
- Lisää maidon joukkoon juoksutin hitaasti sekoitellen. Kuumenna maitoa vielä hiukan lisää eli 40 - 42 asteiseksi. Huolehdi, ettei lämpötila nouse sitä korkeammaksi, muuten juoksutin ei toimi. Nosta kattila levyltä. Peitä kannella. Anna saostua lieden reunalla 20 - 30 min.
- Leikkaa hyytyneen juustomassan läpi veitsellä viiltoja ristisuuntiin.
- Anna heran erottua n. 10 min kannen alla. Nostele juustomassa reikäkauhaa käyttäen kostutetulla sideharsolla vuorattuun puiseen juustomuottiin, muoviseen lävikköön tai terässiivilään. Käytä yhtä isoa tai kahta pienempää muottia / siivilää. Tiivistä juustomassaa kauhalla kevyesti painaen. Taita sideharso juuston päälle. Laita päälle sopivan kokoinen lautanen ja kevyt paino. Nosta muotti isomman astian päälle.
- Valuta juustoa jääkaapissa muutamia tunteja tai yli yön. Kumoa ja poista liina.
- Tarjoa esim. buffetpöydässä erilaisten kylmien kala- ja liharuokien kera, suomalaisessa pitopöydässä, piimälimpun päällä tai jälkiruokana hillon kanssa. Kotijuuston kanssa sopii myös Punajuurichutney.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
80 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
4,6 g
Rasva
5,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa