Kotiviili

Kotiviili
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kotiviili

Viili on perinteinen suomalainen tuote 1800-luvulta. Viiliä voi valmistaa myös itse, kuten mummokin teki lapsuudessa. Homegenoimattoman maidon (esim. Valio Luomu™ kevytmaito) rasvaa ei ole pilkottu. Tällöin rasva nousee samettiseksi kerrokseksi tuotteen pinnalle kypsymisen aikana. Kotiviilin voi tehdä myös laktoosittomana.

Valmistusaika

Työaika
10 min
tekeytyminen
24 h
Yhteensä
24 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 prk (200 g)
Valio Luomu™ kevytviiliä

tai 1 prkValio Eila® viiliä
8 dl
Valio Luomu™ kevytmaitoa

tai 8 dlValio Eila® luomu kevytmaitojuomaa

Ohje

  1. Sekoita viili lusikalla juoksevaksi. Jaa se annoskulhoihin
  2. Kaada päälle maito, sekoita vähän. Peitä kulhot. Jätä huoneenlämpöön 1 - 1 1/2 vrk:n ajaksi eli kunnes viili on rakenteeltaan sakeaa
  3. Nosta valmis viili jääkaappiin. Tarjoile esim. kanelin ja sokerin tai marjojen ja talkkunan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
47 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›