Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kotiviili

Viili on perinteinen suomalainen tuote 1800-luvulta. Viiliä voi valmistaa myös itse, kuten mummokin teki lapsuudessa. Homegenoimattoman maidon (esim. Valio Luomu™ kevytmaito) rasvaa ei ole pilkottu. Tällöin rasva nousee samettiseksi kerrokseksi tuotteen pinnalle kypsymisen aikana. Kotiviilin voi tehdä myös laktoosittomana.

Kotiviili
Kotiviili

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (200 g)
    Valio viiliä
    Valio Eila® laktoositon ykkösviili on hieman kevyempi ja laktoositon vaihtoehto viilin ystäville. Se sopii mainiosti…
    Valio Eila® ykkösviili 200 g maustamaton laktoositon
  • 8 dl
    Valio Luomu™ kevytmaitoa
    Valio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
    Valio Luomu™ kevytmaito 1 l

Ohje

  1. Sekoita viili ja maito kulhossa. Jaa annoskulhoihin.
  2. Peitä kulhot. Jätä huoneenlämpöön n. 1 vrk:n ajaksi eli kunnes viili on rakenteeltaan sakeaa.
  3. Nosta valmiit viilit jääkaappiin. Tarjoile esim. kanelin ja sokerin tai marjojen ja talkkunan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 45 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 1,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search