Kreikkalainen lammaspiirakka

Kreikkalainen lammaspiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kreikkalainen lammaspiirakka

Kreikkalainen lammaspiirakka

Kreikkalaiseen lammaspiirakkaan makua antaa lampaanjauhelihan lisäksi salaattijuusto ja oliivit. Nauti piirakkaa yhdessä salaatin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
30 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta

Pohja

50 g
1 prk (150 g)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 rkl
300 g
lampaan jauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 rkl
minttua
¼ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja (vihreitä)
½ prk (à 180 g)
2 dl
3
kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja crème fraîche. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle.
  2. Ruskista jauheliha kevyesti voissa. Lisää hienonnettu sipuli ja puristetut valkosipulin kynnet. Mausta. Lisää joukkoon oliivit ja salaattijuustokuutiot. Levitä täyte pohjalle.
  3. Sekoita kerma ja munat keskenään. Kaada vuokaan.
  4. Kypsennä 200 asteessa 30 min. Tarjoa lisänä esim. salaattia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›