Kreikkalaiset pitapizzat

Kreikkalaiset pitapizzat

20 min
helppo
227 kcal / 100g
44
43

Tässä ohjeessa on kreikkalainen makumaailma tiivistettynä. Jos haluat käyttää pitaleipien sijaan aitoa pizzapohjaa, valmista se pizzapohjaohjeellamme.

Ainekset

8 kpl
1 pkt (4 kpl)
pitaleipiä
n. 1 dl
punaista pestoa
n. 1 dl
valmista tapenade-tahnaa
2 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
150 g
kirsikkatomaatteja
1 prk (180 g)
mustapippuria myllystä
3 dl

Päälle

gourmet-suolahiutaleita
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Ohje

  1. Halkaise pitaleivät. Aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä jokaiselle leivälle ensin noin ruokalusikallinen pestoa tai tomaattipyreetä ja tapenadea.
  2. Levitä leiville tasaisesti oliiveja, puolitettuja kirsikkatomaatteja ja valutettuja salaattijuustokuutioita. Rouhi päälle pippuria myllystä.
  3. Lusikoi pinnalle jogurttia. Paista 200 asteessa uunin ylätasolla 5 - 8 min.
  4. Viimeistele pitapizzat suolalla ja basilikanlehdillä. Valuta lopuksi päälle oliiviöljyä.

Vinkki

Valmista itse pizzapohja ja täytä yllä olevan ohjeen mukaan. Pizzapohjan ohjeen löydät palvelustamme.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
16 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

ValioIlona Koekeittiöltä9.3.2015 kello 10:10
Hei! Kiitos kaikille kommenteista. Onpa mukava kuulla, että pitapizzat ovat maistuneet. On hienoa, että olette jaksaneet jakaa vielä tuunausvinkkejäkin muillekin lukijoille!
Nimetön7.3.2015 kello 19:34
Mahtavan hyvä resepti, tein tasan ohjeen mukaisesti ja oli suussa sulavan hyvää !
City Girl2.4.2013 kello 20:02
Ihan jees. Sovelsin vähän ohjetta, tahnaa en laittanut ollenkaan ja laitoin vähän juustoa lisukkeeksi. Ehkä jugurtti teki siitä sen miksi en kovin pitänyt. Mutta täytyy tehdä joskus uudestaan ilman jugurttia, varmasti hyvää!