
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pyöreää pizzaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Ruispizzapohja
- ½ pkt (25 g) hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1½ dl ruisjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¼ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Täyte
- 200 g sipulia viipaleina
- ½ dl Valio voita
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 200 g sieniä, tuoreita tai pakastettuja
- 200 g kylmäsavulohta
-
100 g
pieniä suolakurkkuja lohkoinaVoit kokeilla myös:
- 100 g suolakurkkua paloiteltuna
- mustapippuria myllystä
Sitruunainen smetanakastike
- 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
Ruispizzapohja
- ½ pkt (25 g) hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1½ dl ruisjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¼ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Täyte
- 200 g sipulia viipaleina
- ½ dl Valio voita
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 200 g sieniä, tuoreita tai pakastettuja
- 200 g kylmäsavulohta
- 100 g pieniä suolakurkkuja lohkoina
- mustapippuria myllystä
Sitruunainen smetanakastike
- 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
- Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
- Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min. Valmista sillä aikaa täyte.
- Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon nokare voita. Paista nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Sulata pannulla loppu voi. Lisää sipuli ja tilli, kiehauta.
- Pistele pizzapohjat haarukalla. Sivele tilli-voisulalla ja levitä sipulit tasaisesti pohjille.
- Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
- Yhdistä sillä aikaa smetanakastikkeen ainekset.
- Lisää kylmäsavulohiviipaleet, sienet ja suolakurkku. Rouhi päälle pippuri. Lusikoi päälle smetanakastiketta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
0 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatti
0 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.