Lanttulaatikko

Lanttulaatikko

2 h 40 min
keskitaso
115 kcal / 100g
16
30

Lanttulaatikko on perinteistä jouluruokaa. Älä kuitenkaan epäröi tehdä sitä myös muina vuodenaikoina. Laatikko maistuu herkulliselta myös esim. kesällä grilliruoan kanssa. Kokeile ja ylläty!

Ainekset

8 annosta
1 kg
lanttua
2 dl
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
¼ tl
maustepippuria
¼ tl
muskottipähkinää
¾ dl
siirappia

Pinnalle

korppujauhoja

Ohje

  1. Kypsennä kuoritut ja lohkotut lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Vettä tarvitaan sen verran, että lantut juuri peittyvät. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä n. 1 dl. Soseuta lantut.
  2. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja paksuus. Lisää mausteita ja keitinlientä tarvittaessa.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan (1 1/2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Tee pintaan lusikalla kuvioita.
  4. Kypsennä 175 asteessa n. 2 h. Tarjoa jouluisten liharuokien lisäkkeenä.

Vinkki

* Varo liikaa maustamista. Etenkin muskottipähkinän maku voimistuu kypsennyksen aikana. * Laatikon voi valmistaa myös etukäteen ja pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)