Lohi-avokadosalaatti

Lohi-avokadosalaatti

40 min
keskitaso
125 kcal / 100g
3
2

Tämä salaatti sopii viikonlopun alkuruuaksi tai juhlien noutopöytään. Noutopöydän osana tästä salaatista riittää n. 10 hengelle.

Ainekset

4 annosta
½
kurkkua
pari
retiisiä
n. 1 l
erilaisia salaatteja , esim. salaattipinaattia, vesikrassia, puna- ja jäävuorisalaattia
3
kypsää avokadoa
1 rkl
sitruunamehua
500 g
lämminsavu-, kylmäsavu- tai loimulohta

Tilli-sinappikastike

2 tl
karkeaa Dijon-sinappia
1 prk (200 g)
1 rkl
tuoretta tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Tee ensin kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua viileässä puolisen tuntia.
  2. Kuutioi kurkku ja viipaloi huuhdellut retiisit ohuenohuiksi viipaleiksi. Levitä pestyt salaatinlehdet tarjoiluvadille kurkkukuutioiden ja retiisiviipaleiden kanssa. Lusikoi päälle kastiketta. Voit myös tarjoilla kastikkeen erillisestä kulhosta.
  3. Viipaloi avokadot ja pirskottele niiden pinnalle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Nosta viipaleet salaatille lohen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
9 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)