Lohi Skagen

Lohi Skagen

20 min
helppo
227 kcal / 100g
7
11

Toast Skagen on perinteinen, Pohjoismaissa tunnettu alkuruoka, jossa paahdetun leivän päällä on runsaasti katkarapuja ja majoneesia. Tässä muunnelmassa on käytetty kylmäsavulohta ja smetanaa, joka sekin on oikein oiva yhdistelmä.

Ainekset

5 dl
1 (80 g)
punasipuli
½ dl
ruohosipulia
150 g
kylmäsavulohta
2 prk (à 120 g)
1 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

saaristolaisleipää , esim. Maalahden limppu tai tummaa leipää
ruohosipulia

Ohje

  1. Leikkaa punasipuli hyvin pieniksi kuutioiksi, hienonna ruohosipuli ja kala.
  2. Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella (n. 30 s) kunnes se alkaa kiinteytyä.
  3. Yhdistä ainekset. Tarkista suola.
  4. Tarjoa seosta leivillä. Annoksesta riittää n. 20 - 30 leivälle, riippuen kuinka paljon päällystettä annostellaan.
  5. Koristele ruohosipulilla.

Vinkki

* Lohi Skagen sopii hyvin tarjottavaksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
20 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)