
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Maksapihvit
- 500 g naudan maksaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
-
1⅔ rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Hunaja-salviasipulit
- 4-5 (500 g) sipulia
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl hunajaa tai fariinisokeria
- ½ lihaliemikuutiota tai kasvisliemikuutiota
- ½ rkl sitruunamehua
- 1 dl vettä
- 1 tl salviaa
Kastike
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- tuoretta persiljaa hienonnettuna
- mustapippuria myllystä
Maksapihvit
- 500 g naudan maksaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1⅔ rkl Valio voita
Hunaja-salviasipulit
- 4-5 (500 g) sipulia
- 1 rkl Valio voita
- 2 rkl hunajaa tai fariinisokeria
- ½ lihaliemikuutiota tai kasvisliemikuutiota
- ½ rkl sitruunamehua
- 1 dl vettä
- 1 tl salviaa
Kastike
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- 1 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- tuoretta persiljaa hienonnettuna
- mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
Sipulien valmistus
- Leikkaa kuoritut ja puolitetut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Ruskista kevyesti voissa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää joukkoon loput aineet.
- Hauduta kypsäksi kannen alla n. 20 min. Tarkista maku. Pidä seos lämpimänä.
Maksapihvien valmistus
- Poista maksan pinnalta kalvo terävällä veitsellä tai pyydä kauppiasta tekemään se puolestasi. Kalvottomat maksapihvit eivät käpristy paistettaessa.
- Leikkaa maksa n. 1/2 cm:n viipaleiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele maksaviipaleet jauhoseoksessa.
- Paista melko kuumalla pannulla voissa pari min kummaltakin puolelta. Älä kypsennä liikaa, ettei maksa sitkisty.
Kastikkeen valmistus ja tarjoilu
- Yhdistä kastikkeen ainekset.
- Tarjoa maksapihvit sipulin ja kastikkeen sekä puolukkasurvoksen ja perunasoseen kanssa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
144 kcal
Proteiini
9,4 g
Hiilihydraatti
8,6 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- tuoretta persiljaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.