Maksapihvit ja hunaja-salviasipulit

Maksapihvit ja hunaja-salviasipulit

40 min
keskitaso
141 kcal / 100g
2
1

Maksaruoat ovat turhaan kammoksuttujen ruokalajien listalla. Maksa on edullista ja ne valmistuvat nopeasti - vain muutaman minuutin kypsentäminen pannulla riittää. Maksa on myös hyvä raudan sekä A-vitamiinin lähde.

Ainekset

5 annosta

Maksapihvit

500 g
naudan maksaa
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
25 g

Hunaja-salviasipulit

4 - 5 (500 g)
sipulia
1 rkl
2 rkl
hunajaa tai fariinisokeria
½
lihaliemikuutiota tai kasvisliemikuutiota
½ rkl
sitruunamehua
1 dl
vettä
1 tl
salviaa

Kastike

1 prk (200 g)
1 tl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
persiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Sipulien valmistus

  2. Leikkaa kuoritut ja puolitetut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Ruskista kevyesti voissa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää joukkoon loput aineet.
  3. Hauduta kypsäksi kannen alla n. 20 min. Tarkista maku. Pidä seos lämpimänä.
  4. Maksapihvien valmistus

  5. Poista maksan pinnalta kalvo terävällä veitsellä tai pyydä kauppiasta tekemään se puolestasi. Kalvottomat maksapihvit eivät käpristy paistettaessa.
  6. Leikkaa maksa n. 1/2 cm:n viipaleiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele maksaviipaleet jauhoseoksessa.
  7. Paista melko kuumalla pannulla voissa pari min kummaltakin puolelta. Älä kypsennä liikaa, ettei maksa sitkisty.
  8. Kastikkeen valmistus ja tarjoilu

  9. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  10. Tarjoa maksapihvit sipulin ja kastikkeen sekä puolukkasurvoksen ja perunasoseen kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
8 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)