Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Maksapihvit ja hunaja-salviasipulit

Maksaruoat ovat turhaan kammoksuttujen ruokalajien listalla. Maksa on edullista ja ne valmistuvat nopeasti - vain muutaman minuutin kypsentäminen pannulla riittää. Maksa on myös hyvä raudan sekä A-vitamiinin lähde.

Maksapihvit ja hunaja-salviasipulit
Maksapihvit ja hunaja-salviasipulit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Maksapihvit

  • 500 g naudan maksaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Hunaja-salviasipulit

  • 4-5  (500 g) sipulia
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl hunajaa tai fariinisokeria
  • ½ lihaliemikuutiota tai kasvisliemikuutiota
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 tl salviaa

Kastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 0 kg tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Sipulien valmistus

  1. Leikkaa kuoritut ja puolitetut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Ruskista kevyesti voissa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää joukkoon loput aineet.
  2. Hauduta kypsäksi kannen alla n. 20 min. Tarkista maku. Pidä seos lämpimänä.

Maksapihvien valmistus

  1. Poista maksan pinnalta kalvo terävällä veitsellä tai pyydä kauppiasta tekemään se puolestasi. Kalvottomat maksapihvit eivät käpristy paistettaessa.
  2. Leikkaa maksa n. 1/2 cm:n viipaleiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele maksaviipaleet jauhoseoksessa.
  3. Paista melko kuumalla pannulla voissa pari min kummaltakin puolelta. Älä kypsennä liikaa, ettei maksa sitkisty.

Kastikkeen valmistus ja tarjoilu

  1. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  2. Tarjoa maksapihvit sipulin ja kastikkeen sekä puolukkasurvoksen ja perunasoseen kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 144 kcal
Proteiini 9,4 g
Hiilihydraatti 8,6 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • tuoretta persiljaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search