Siirry sisältöön
Mangochutney- ja juustoriisipiirakat

Mangochutney- ja juustoriisipiirakat

Karjalanpiirakka on kaikille tuttu leivonnainen. Riisipuuron voi kuitenkin maustaa uudella tapaa ja tässä makuina on mango ja juusto. Kokeile, ihastu ja yllätä!

Mangochutney- ja juustoriisipiirakat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 dl kylmää vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2½ dl ruisjauhoja
  • 2½-3 dl vehnäjauhoja
  • 25 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte / Maustettu puuro

  • 4 dl vettä
  • 4 dl puuroriisiä
  • 16-18 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 120 g (1 dl) mangochutneya

Voiteluun


Ohje

Täyte / maustettu puuro

  1. Keitä puuro mielellään edellisenä päivänä. Käytä paksupohjaista kattilaa. Lisää kiehuvaan veteen riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt.
  2. Lisää maito pienissä erissä. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan.
  3. Kun kaikki maito on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä. Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä. Lisää lopuksi suola. Jäähdytä puuro.
  4. Jaa puuro kahteen osaan. Lisää toiseen juustoraaste ja toiseen mangochutney.

Taikina ja leivonta

  1. Valmista kuoritaikina sekoittamalla veteen kuivat aineet. Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi. Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.
  2. Leivo taikinasta tanko. Jaa se 40 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi. Lado päällekäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
  3. Kauli kakkarat piirakkapulikalla tai kaulimella ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi. Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
  4. Levitä osa kuorista pöydälle. Poista liika jauho pullasudilla. Annostele puuroa n. 2 rkl / kuori. Levitä puuro veitsellä kuoren keskelle, jätä n. 1 cm reunoista tyhjäksi. Taivuta kuoren reuna puuron päälle, ummista etusormella rypyttäen. Nostele piirakat suoraan pellille vieri viereen. (Leivinpaperia ei voi käyttää, koska se ei kestä 275 asteen lämpöä.
  5. Paista 275 - 300 asteessa kypsiksi, n. 10-12 minuuttia.

Voitelu

  1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää maito.
  2. Voitele piirakat voi-maitoseoksella tai kasta ne siinä nopeasti.

Vinkki

Jos teet pieniä riisipiirakoita, jaa taikina 60 osaan ja annostele puuroa 1 1/2 rkl / kuori.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 136 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 16,7 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search