
Valmistusaika
Aktiivinen
3 h
Passiivinen
10 min
Yhteensä
3 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni275°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 2 dl kylmää vettä
- 1 tl suolaa
- 2½ dl ruisjauhoja
- 2½-3 dl vehnäjauhoja
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte / Maustettu puuro
- 4 dl vettä
- 4 dl puuroriisiä
-
16-18 dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
- 1 tl suolaa
-
1 pussi (130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 120 g (1 dl) mangochutneya
Voiteluun
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2 dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
Jaa resepti
Ohje
Täyte / maustettu puuro
- Keitä puuro mielellään edellisenä päivänä. Käytä paksupohjaista kattilaa. Lisää kiehuvaan veteen riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt.
- Lisää maito pienissä erissä. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan.
- Kun kaikki maito on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä. Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä. Lisää lopuksi suola. Jäähdytä puuro.
- Jaa puuro kahteen osaan. Lisää toiseen juustoraaste ja toiseen mangochutney.
Taikina ja leivonta
- Valmista kuoritaikina sekoittamalla veteen kuivat aineet. Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi. Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.
- Leivo taikinasta tanko. Jaa se 40 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi. Lado päällekäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
- Kauli kakkarat piirakkapulikalla tai kaulimella ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi. Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
- Levitä osa kuorista pöydälle. Poista liika jauho pullasudilla. Annostele puuroa n. 2 rkl / kuori. Levitä puuro veitsellä kuoren keskelle, jätä n. 1 cm reunoista tyhjäksi. Taivuta kuoren reuna puuron päälle, ummista etusormella rypyttäen. Nostele piirakat suoraan pellille vieri viereen. (Leivinpaperia ei voi käyttää, koska se ei kestä 275 asteen lämpöä.
- Paista 275 - 300 asteessa kypsiksi, n. 10-12 minuuttia.
Voitelu
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää maito.
- Voitele piirakat voi-maitoseoksella tai kasta ne siinä nopeasti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
136 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
16,7 g
Rasva
5,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa