Mangochutney- ja juustoriisipiirakat

Mangochutney- ja juustoriisipiirakat

3 h 10 min
keskitaso
135 kcal / 100g
1
0

Karjalanpiirakka on kaikille tuttu leivonnainen. Riisipuuron voi kuitenkin maustaa uudella tapaa ja tässä makuina on mango ja juusto. Kokeile, ihastu ja yllätä!

Ainekset

40 kpl

Taikina

2 dl
kylmää vettä
1 tl
suolaa
2 ½ dl
ruisjauhoja
2 ½ dl
vehnäjauhoja
25 g

Täyte / Maustettu puuro

4 dl
vettä
4 dl
puuroriisiä
16 - 18 dl
1 ¼ tl
suolaa
1 pussi (130 g)
1 dl (120 g)
mangochutneya

Voiteluun

75 g
2 dl

Ohje

  1. Täyte / maustettu puuro

  2. Keitä puuro mielellään edellisenä päivänä. Käytä paksupohjaista kattilaa. Lisää kiehuvaan veteen riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt.
  3. Lisää maito pienissä erissä. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan.
  4. Kun kaikki maito on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä. Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä. Lisää lopuksi suola. Jäähdytä puuro.
  5. Jaa puuro kahteen osaan. Lisää toiseen juustoraaste ja toiseen mangochutney.
  6. Taikina ja leivonta

  7. Valmista kuoritaikina sekoittamalla veteen kuivat aineet. Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi. Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.
  8. Leivo taikinasta tanko. Jaa se 40 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi. Lado päällekäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
  9. Kauli kakkarat piirakkapulikalla tai kaulimella ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi. Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
  10. Levitä osa kuorista pöydälle. Poista liika jauho pullasudilla. Annostele puuroa n. 2 rkl / kuori. Levitä puuro veitsellä kuoren keskelle, jätä n. 1 cm reunoista tyhjäksi. Taivuta kuoren reuna puuron päälle, ummista etusormella rypyttäen. Nostele piirakat suoraan pellille vieri viereen. (Leivinpaperia ei voi käyttää, koska se ei kestä 275 asteen lämpöä.
  11. Paista 275 - 300 asteessa kypsiksi, n. 10-12 minuuttia.
  12. Voitelu

  13. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää maito.
  14. Voitele piirakat voi-maitoseoksella tai kasta ne siinä nopeasti.

Vinkki

Jos teet pieniä riisipiirakoita, jaa taikina 60 osaan ja annostele puuroa 1 1/2 rkl / kuori.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
105 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)