Muna-riisihyrrät

Muna-riisihyrrät

1 h 35 min
keskitaso
345 kcal / 100g
1
1

Tuorejuusto sopii myös leivonnaisten taikinaan. Muna-riisihyrrien kuoressa maistuu kevyt ruohosipuli tuorejuusto.

Ainekset

60 kpl
1 rasia (200 g)
200 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
4
keitettyä (8 min) kananmunaa
½ tl
suolaa
1 tl
viherpippuria
1 ruukku
ruohosipulia

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi. Sekoita siihen käsin vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina litteäksi levyksi tuorekelmun sisään. Anna taikinan vetäytyä vähintään 30 min ennen käyttöä jääkaapissa
  2. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kylmällä vedellä, valuta ja anna jäähtyä. Hienonna munat. Hienonna viherpippurit morttelissa. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä aineet.
  3. Jaa taikina 2 osaan. Kauli kummastakin n. 30 x 30 cm levy. Jaa levy kahteen osaan. Levitä täyte, jätä yläreunoista 2 cm ilman täytettä. Rullaa pitkältä sivulta kuten kääretorttu. Nipistele reunat hyvin kiinni.. Leivo rullat hieman hieman pidemmiksi (rullan halkaisija 3 cm).
  4. Pidä tankoja viileässä kunnes ne jähmettyvät hieman, jolloin paloittelu on helpompaa. Leikkaa 2 cm:n paloja. Nosta uunipellille leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Voitele palat munalla
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min.
  6. Tarjoa kahvipöydässä, alkujuoman kanssa tai keittojen lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
345 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
22 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
114 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)