Hapankaalipasteijat

Hapankaalipasteijat

Hapankaali toimii hyvin pasteijoiden täytteenä, joko yksin tai paahdettuun pekoniin yhdistettynä. Purista hapankaalista kaikki neste pois. Yrttirahkavoitaikinasta syntyy helppotekoinen ja maukas kuori pasteijoille.

Ainekset20 pasteijaa

20 pasteijaa

Kermaviilivoitaikina

1 prk (200 g)
200 g
4 dl
(karkeita) vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
pizzamaustetta
¼ tl
suolaa

Hapankaalitäyte

400 g
hapankaalia (3 dl kuivaksi puristettuna)
n. 1 dl
paahdettua pekonia kuutioina

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesamin- tai fenkolinsiemeniä

Ohje

  1. Kermaviilivoitaikina: Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Hapankaalitäyte: Valuta hapankaali siivilässä. Purista siitä neste pois mahdollisimman tarkkaan. Lisää halutessasi joukkoon paahdettuja pekonikuutioita.
  3. Kauli taikina ohueksi (4 mm) levyksi.
  4. Ota levystä 8 x 8 sentin neliöitä leivinpyörällä. Jaa täyte neliöille.
  5. Kostuta vedellä saumakohdat ja sulje pasteijat hyvin.
  6. Voitele pasteijat munalla. Lisää pinnalle siemeniä.
  7. Kypsennä pasteijat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›