Hapankaalipasteijat

Hapankaalipasteijat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hapankaalipasteijat

Hapankaalipasteijat

Hapankaali toimii hyvin pasteijoiden täytteenä, joko yksin tai paahdettuun pekoniin yhdistettynä. Purista hapankaalista kaikki neste pois. Yrttirahkavoitaikinasta syntyy helppotekoinen ja maukas kuori pasteijoille.

Valmistusaika

Työaika
40 min
kypsennysajat yhteensä
10 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset20 pasteijaa

20 pasteijaa

Kermaviilivoitaikina

1 prk (200 g)
200 g
4 dl
(karkeita) vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
pizzamaustetta
¼ tl
suolaa

Hapankaalitäyte

400 g
hapankaalia
( n. 1 dl
paahdettua pekonia kuutioina )

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesamin- tai fenkolinsiemeniä

Ohje

  1. Kermaviilivoitaikina: Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Hapankaalitäyte: Valuta hapankaali siivilässä. Purista siitä neste pois mahdollisimman tarkkaan. Lisää halutessasi joukkoon paahdettuja pekonikuutioita.
  3. Kauli taikina ohueksi (4 mm) levyksi.
  4. Ota levystä 8 x 8 sentin neliöitä leivinpyörällä. Jaa täyte neliöille.
  5. Kostuta vedellä saumakohdat ja sulje pasteijat hyvin.
  6. Voitele pasteijat munalla. Lisää pinnalle siemeniä.
  7. Kypsennä pasteijat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.