Juustotaskut

Juustotaskut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustotaskut

Juustotaskut

Rahka sopii myös sämpylätaikinaan. Rahka mehevöittää sämpylöitä ja antaa hyvää makua. Tarjoa Juustotaskut lämpiminä teen tai maidon kera.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset18 kpl

18 kpl
1 prk (250 g)
3 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
3 rkl
sokeria
10 ½ dl
sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja
1 rkl
pizzamaustetta
1 dl

Täyte

n. 150 g
4
valkosipulin kynttä tai n. 1 dl oliiveja

Ohje

  1. Sekoita rahka ja lämmitetty vesi. Liuota kädenlämpöiseen seokseen hiiva.
  2. Lisää suola, sokeri ja pizzamauste.
  3. Alusta taikinaan jauhot. Taikina saa olla pehmeää, siten syntyy pehmeitä sämpylöitä. Lisää alustuksen loppuvaiheessa Oivariini. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  4. Tee täyte kohotuksen aikana: Leikkaa juustosta pieniä kuutioita (1 x 1 cm). Hienonna valkosipulin kynnet pusertimella tai viipaloi oliivit. Yhdistä ne juustokuutioihin.
  5. Jaa taikina 18 osaan. Tee niistä pyöreitä sämpylöitä. Kauli tai taputtele sämpylät soikioiksi jauhotetulla kädellä.
  6. Jaa täyte soikioiden keskelle. Nosta soikion toinen pää yli täytteen siten, että muodostuu tasku.
  7. Nipistä reunat kiinni.
  8. Siirrä leivinpaperille pellille. Kohota liinan alla.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
225 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›