
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 3 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1¼ tl suolaa
- 3 rkl sokeria
- 1½ dl sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja
- 1 rkl pizzamaustetta
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
-
150 g
Valio Oltermanni® juustoaValio Oltermanni® on Suomen suosituin kermajuusto, joka on etenkin lapsiperheiden mieleen. Se on murukoloinen juusto,…
- 4 valkosipulin kynttä tai n. 1 dl oliiveja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita rahka ja lämmitetty vesi. Liuota kädenlämpöiseen seokseen hiiva.
- Lisää suola, sokeri ja pizzamauste.
- Alusta taikinaan jauhot. Taikina saa olla pehmeää, siten syntyy pehmeitä sämpylöitä. Lisää alustuksen loppuvaiheessa Oivariini. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Tee täyte kohotuksen aikana: Leikkaa juustosta pieniä kuutioita (1 x 1 cm). Hienonna valkosipulin kynnet pusertimella tai viipaloi oliivit. Yhdistä ne juustokuutioihin.
- Jaa taikina 18 osaan. Tee niistä pyöreitä sämpylöitä. Kauli tai taputtele sämpylät soikioiksi jauhotetulla kädellä.
- Jaa täyte soikioiden keskelle. Nosta soikion toinen pää yli täytteen siten, että muodostuu tasku.
- Nipistä reunat kiinni.
- Siirrä leivinpaperille pellille. Kohota liinan alla.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
232 kcal
Proteiini
9,2 g
Hiilihydraatti
28,1 g
Rasva
8,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa