Juustoiset riisivatruskat

Juustoiset riisivatruskat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustoiset riisivatruskat

Juustoiset riisivatruskat

Vatruska on alun perin karjalainen leivonnainen, josta on olemassa erilaisia muunnoksia. Tässä nykyaikaisemmassa versiossa taikinakuori on valmistettu perunasta ja vehnäjauhoista, ja täyttessä on riisiä, keitettyä kananmunaa sekä tuorejuustoa.

Valmistusaika

Työaika
2 h
uunissa
15 min
Yhteensä
2 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset20 kpl

20 kpl

Taikina

4 - 8 kpl (750 g)
perunaa esim. van Gogh tai Rosamunda
100 g
1 tl
suolaa
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja

Muna-juustotäyte

¾ dl
puuroriisiä
vettä + 1/4 tl suolaa
5
keitettyä (8 min) kananmunaa
1 dl
persiljaa
1 rasia (200 g)
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Valuta vesi pois.
  2. Soseuta kuumat perunat. Lisää voi ja suola. Jäähdytä sosetta vähän. Lisää munat sähkövatkaimen avulla. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot puuhaarukalla.
  3. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Keitä riisit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Hienonna munat ja persilja. Yhdistä kaikki täytteen aineet. Tarkista maku.
  5. Leivo taikinasta tanko. Jaa se 20 palaan. Taputtele tai kauli taikinasta soikeita kuoria jauhotetulla pöydällä. Levitä täytettä keskelle. Nipistä päät yhteen siten, että täyte jää näkyviin.
  6. Paista 225 asteessa 15 - 17 min eli kunnes vatruskat saavat väriä. Tarjoa lämpiminä.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa halutessasi valkosipulin makuinen Viola tavallisella, maustamattomalla Valio Viola tuorejuustolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.