Vatruska on alun perin karjalainen leivonnainen, josta on olemassa erilaisia muunnoksia. Tässä nykyaikaisemmassa versiossa taikinakuori on valmistettu perunasta ja vehnäjauhoista, ja täyttessä on riisiä, keitettyä kananmunaa sekä tuorejuustoa.
Taikina | |
---|---|
4 - 8 kpl (750 g) | perunaa esim. van Gogh tai Rosamunda |
100 g | |
1 tl | suolaa |
2 | kananmunaa |
3 dl | vehnäjauhoja |
Muna-juustotäyte | |
¾ dl | puuroriisiä |
5 | keitettyä (8 min) kananmunaa |
1 dl | tuoretta persiljaa |
1 rasia (200 g) | |
½ tl | suolaa |
mustapippuria myllystä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.