Mansikkainen juustosalaatti

Mansikkainen juustosalaatti

30 min
helppo
132 kcal / 100g
2
0

Raikas juustosalaatti sopii alku- tai pikkuruoaksi. Mansikat ja kaprikset piristävät sen makua. Jos tuoreita mansikoita ei ole käytettävissä, korvaa ne kirsikkatomaateilla tai vesimelonilla. Polar-juusto tuo salaattiin täyteläisyyttä ja ruokaisuutta.

Ainekset

4 annosta
1 pieni ruukku
lehtisalaattia
1 - 2 dl
rucolaa
pieni
kurkku
2 rkl
kaprista
½ dl
ruohosipulia
2 - 3 dl
tuoreita mansikoita
½ pkt (à 350 g)

Kastike

3 dl
2 ½ rkl
basilikapestoa
1 tl
sokeria tai ruokosokerisiirappia

Ohje

  1. Huuhdo ja kuivaa salaatti ja rucola. Revi ne pienemmiksi paloiksi. Levitä laakealle vadille.
  2. Halkaise kurkku ja viipaloi se. Valuta kaprikset.
  3. Hienonna ruohosipuli.
  4. Leikkaa mansikat lohkoiksi. (Korvaa halutessasi mansikat kirsikkatomaateilla tai vesimelonin paloilla.)
  5. Kuutioi juusto.
  6. Levitä ainekset salaatinlehtien päälle.
  7. Sekoita kastikeainekset. Notkista kastike halutessasi tilkalla (1 -2 rkl) maitoa. Tarjoa erikseen salaatin kanssa.
  8. Tarjoa salaatti rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
10 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
213 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)