Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mantelitäytekakku

Tuoreista marjoista valmistuu helposti herkullinen kakku. Kakkupohja saa makua jauhetusta mantelista.

Mantelitäytekakku
Mantelitäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 0 kg limetin kuori ja mehu
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 pussia (à 50 g) mantelijauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 2-3 dl (120 g) mustaherukoita tai punaherukoita
  • 2 dl (100 g) vadelmia
  • 0 kg sokeria

Ohje

  1. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) reunat. Aseta vuoan pohjalle pyöreä leivinpaperipala.
  2. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Purista mehu. Sulata voi, jäähdytä ja lisää siihen limetin kuori (1 tl) ja mehu (1/2 dl).
  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 20 - 23 min uunin ala/keskiosassa. Anna jäähtyä.
  5. Halkaise. Vaahdota kerma. Lisää siihen vaniljarahka ja n. puolet kevyesti sokeroiduista marjoista. Laita puolet seoksesta kakun väliin ja loput päälle. Koristele lopuilla marjoilla.

Vinkki

Voit halutessasi levittää täytettä vain kakun pinnalle ja tarjoilla lopun täytteestä eri kulhosta

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 302 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 22,8 g
Rasva 20,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • limetin kuori
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search