Mantelitäytekakku

Mantelitäytekakku

50 min
keskitaso
312 kcal / 100g
0
0

Tuoreista marjoista valmistuu helposti herkullinen kakku. Kakkupohja saa makua jauhetusta mantelista.

Ainekset

10 annosta
yhden
limetin kuori ja mehu
125 g
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 pussia (à 50 g)
mantelijauhetta
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

2 dl
1 prk (200 g)
2 - 3 dl
mustaherukoita tai punaherukoita
2 dl
vadelmia
sokeria

Ohje

  1. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) reunat. Aseta vuoan pohjalle pyöreä leivinpaperipala.
  2. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Purista mehu. Sulata voi, jäähdytä ja lisää siihen limetin kuori (1 tl) ja mehu (1/2 dl).
  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 20 - 23 min uunin ala/keskiosassa. Anna jäähtyä.
  5. Halkaise. Vaahdota kerma. Lisää siihen vaniljarahka ja n. puolet kevyesti sokeroiduista marjoista. Laita puolet seoksesta kakun väliin ja loput päälle. Koristele lopuilla marjoilla.

Vinkki

* Voit halutessasi levittää täytettä vain kakun pinnalle ja tarjoilla lopun täytteestä eri kulhosta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
312 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
21 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
129 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)