
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h 18 min
Yhteensä
7 h 3 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 100 g valkosuklaata
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Mansikka-herukkamousse
- 4 liivatelehteä
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 300 g mansikoita ja/tai punaherukoita
- 1 dl
- ½ dl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Vaniljamousse
- 4 liivatelehteä
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl vettä
Koristeeksi
- 0 kg punaherukoita
- 0 kg mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa rengas- tai irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) reunat 15 cm korkealla leivinpaperisuikaleella.
- Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa keskiteholla. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja kuivat aineet vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 18 min.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Soseuta mansikat (ja/tai punaherukat). Lisää niiden joukkoon crème fraiche ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos marjasoseen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada mousse jäähtyneen pohjan päälle. Laita kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään.
- Kun marjamousse on pinnasta hyytynyt, valmista vaniljamousse. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kuumenna vaniljasokerilla maustettu vesi kiehuvaksi. Sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos vaniljarahkan joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada vaniljamousse varovasti marjamoussen päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 t:ksi.
- Koristele kakun pinta tuoreilla marjoilla. Halutessasi voit painaa kakun reunoille valkosuklaalastuja (ks. niiden valmistaminen alta).
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
261 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
24 g
Rasva
15,9 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaherukoita
- mansikoita