Marjakerroskakku

Marjakerroskakku

Mehevän kostean valkosuklaapohjan päällä on kaksi moussekerrosta. Marjamousse antaa maun ja raikkauden, vanilja täydentää kokonaisuuden. Voit tehdä kakun halutessasi vain toisella moussella.

7 h 3 min
haastava
263 kcal / 100g
3
5

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

75 g
100 g
valkosuklaata
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Mansikka-herukkamousse

4
liivatelehteä
2 dl
300 g
mansikoita ja/tai punaherukoita
1 dl
½ dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua

Vaniljamousse

4
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
vettä

Koristeeksi

punaherukoita
mansikoita

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa rengas- tai irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) reunat 15 cm korkealla leivinpaperisuikaleella.
  2. Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa keskiteholla. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja kuivat aineet vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 18 min.
  5. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Soseuta mansikat (ja/tai punaherukat). Lisää niiden joukkoon crème fraiche ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos marjasoseen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada mousse jäähtyneen pohjan päälle. Laita kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään.
  6. Kun marjamousse on pinnasta hyytynyt, valmista vaniljamousse. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kuumenna vaniljasokerilla maustettu vesi kiehuvaksi. Sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos vaniljarahkan joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada vaniljamousse varovasti marjamoussen päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 t:ksi.
  7. Koristele kakun pinta tuoreilla marjoilla. Halutessasi voit painaa kakun reunoille valkosuklaalastuja (ks. niiden valmistaminen alta).

Vinkki

* Valkosuklaalastut: Sulata valkosuklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula leivinpaperin päälle, levitä ohueksi levyksi lusikan pesällä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Revi levystä haluamasi muotoisia ja kokoisia lastuja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
16 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)