
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
3
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g pipareita
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 2 dl fariinisokeria
-
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamatonValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
- 200 g karpaloita
- 1 dl hyytelösokeria
- 4½ liivatetta
- 2 valkuaista
- ½ dl sokeria
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
Koristeluun
- 0 kg karpaloita
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
- Murskaa piparit. Lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita. Levitä piparimuruseos vuoan pohjalle.
- Valmista täyte: Keitä Koskenlaskijaa ja fariinisokeria välillä sekoitellen n. 7 min, kunnes seos on sakeaa kinuskia. Anna jäähtyä hetki.
- Keitä karpaloita ja hyytelösokeria keskiteholla, kunnes karpalot hajoavat ja seos paksuuntuu. Soseuta sauvasekoittimella. Ota n. 1/2 dl sosetta sivuun kakun koristelua varten.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma.
- Kuumenna 2 rkl vettä kahvikupissa mikrossa kiehuvaksi. Sulata siihen liivatelehdet. Lisää ohuena nauhana samalla vatkaten tuorejuuston joukkoon.
- Nostele vaahdot kevyesti tuorejuuston joukkoon. Valuta karpalosose ja kinuski massan päälle. Kääntele muutaman kerran, jotta massa marmoroituu. Älä sekoita.
- Kaada karpalo-kinuskiseos vuokaan. Peitä hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h, mieluiten yön yli.
- Irrota kakku vuoasta. Nosta tarjoiluvadille. Levitä loppu karpalosose kakun pinnalle. Koristele esim. syötävillä kukilla ja karpaloilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
282 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatti
27,2 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- karpaloita