Marmoroitu karpalo-kinuskijuustokakku

Marmoroitu karpalo-kinuskijuustokakku

Saat hyydytettäviin kakkuihin kauniin marmoroidun pinnan, kun sekoitat täytteen ainekset vain kevyesti. Helppoa, mutta näyttävää.

4 h 40 min
haastava
266 kcal / 100g
2

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g
pipareita
50 g

Täyte

2 dl
fariinisokeria
1 prk (250 g)
200 g
karpaloita
1 dl
hyytelösokeria
4 ½
liivatetta
2
valkuaista
½ dl
sokeria
2 dl
1 rasia (200 g)

Koristeluun

karpaloita

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
  2. Murskaa piparit. Lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita. Levitä piparimuruseos vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Keitä Koskenlaskijaa ja fariinisokeria välillä sekoitellen n. 7 min, kunnes seos on sakeaa kinuskia. Anna jäähtyä hetki.
  4. Keitä karpaloita ja hyytelösokeria keskiteholla, kunnes karpalot hajoavat ja seos paksuuntuu. Soseuta sauvasekoittimella. Ota n. 1/2 dl sosetta sivuun kakun koristelua varten.
  5. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma.
  7. Kuumenna 2 rkl vettä kahvikupissa mikrossa kiehuvaksi. Sulata siihen liivatelehdet. Sekoita kulhossa tuorejuuston joukkoon.
  8. Nostele vaahdot kevyesti tuorejuuston joukkoon. Valuta karpalosose ja kinuski massan päälle. Kääntele muutaman kerran, jotta massa marmoroituu. Älä sekoita.
  9. Kaada karpalo-kinuskiseos vuokaan. Peitä hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h, mieluiten yön yli.
  10. Irrota kakku vuoasta. Nosta tarjoiluvadille. Levitä loppu karpalosose kakun pinnalle. Koristele esim. syötävillä kukilla ja karpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
266 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›