Siirry sisältöön
Mehevä hedelmäkakku

Mehevä hedelmäkakku

Mehukas kakku ei vaadi täytteitä. Kakun kostea rakenne saadaan omena- ja porkkanaraasteilla. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään ja päällystä ennentarjoilua kinuskikastikkeella ja hedelmillä.

Mehevä hedelmäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 250 g omenaraastetta
  • 100 g porkkanaraastetta (hienoin raastinterä)
  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehua
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ripaus suolaa

Hedelmä-kinuskikuorrutus

  • 1½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl fariinisokeria
  • 6 dl hedelmiä n. 300g, esim. kiiviä ja nektariinia

Vuokaan

  • 0 kg korppujauhoja
  • 10 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välissä vatkaten.
  2. Lisää raasteet ja mehu. Sekoita.
  3. Lisää joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita, älä vaivaa.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1 h 5 min. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Jos mahdollista, anna kakun tekeytyä peitettynä seuraavaan päivään.

Kuorrutus

  1. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä n. 5 min, kunnes seos sakenee. Kaada jäähtyneenä, mutta vielä valuvana, hedelmillä päällystetyn kakun päälle.

Vinkki

Kakku on nimensä mukaan kostea sisältä (ei kuten kuivakakku) ja melko tiivisrakenteinen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 240 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 31,1 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search