Mehevä hedelmäkakku

Mehevä hedelmäkakku

1 h 35 min
helppo
241 kcal / 100g
0
0

Näyttävän ja mehukkaan kakun teko voi olla myös helppoa! Mehevöitä kakku hedelmäisellä sosekeitolla ja anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään. Päälle hedelmiä ja itse tehtyä kinuskikastiketta.

Ainekset

14 annosta
100 g
porkkanaa
150 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
ripaus
suolaa

Hedelmä-kinuskikuorrutus

1 ½ dl
1 dl
fariinisokeria
n. 300 g
hedelmiä /kiiwiä, nektariinia ja granattiomenan siemeniä)

Vuokaan

korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välissä vatkaten.
  3. Lisää(ravistettu) sosekeitto ja porkkanaraaste. Sekoita.
  4. Lisää joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita, älä vaivaa.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1 h 5 min. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Jos mahdollista, anna kakun tekeytyä peitettynä seuraavaan päivään.
  7. Kuorrutus

  8. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä n. 5 min, kunnes seos sakenee. Kaada jäähtyneenä, mutta vielä valuvana, hedelmillä päällystetyn kakun päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
11 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)