Mehevä hedelmäkakku

Mehevä hedelmäkakku

1 h 35 min
helppo
254 kcal / 100g
0
0

Mehukas kakku ei vaadi täytteitä. Kakun kostea rakenne saadaan omena- ja porkkanaraasteilla. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään ja päällystä ennentarjoilua kinuskikastikkeella ja hedelmillä.

Ainekset

14 annosta
150 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
250 g
omenaraastetta
100 g
porkkanaraastetta (hienoin raastinterä)
1 dl
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
ripaus
suolaa

Hedelmä-kinuskikuorrutus

1 ½ dl
1 dl
fariinisokeria
n. 300 g
hedelmiä /kiiwiä, nektariinia ja granattiomenan siemeniä)

Vuokaan

korppujauhoja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välissä vatkaten.
  2. Lisää raasteet ja mehu. Sekoita.
  3. Lisää joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita, älä vaivaa.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1 h 5 min. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Jos mahdollista, anna kakun tekeytyä peitettynä seuraavaan päivään.
  6. Kuorrutus

  7. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä n. 5 min, kunnes seos sakenee. Kaada jäähtyneenä, mutta vielä valuvana, hedelmillä päällystetyn kakun päälle.

Vinkki

Kakku on nimensä mukaan kostea sisältä (ei kuten kuivakakku) ja melko tiivisrakenteinen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
254 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
12 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)