Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mehevä maljakakku

Koristele tämä näyttävä ja suussasulava jälkiruoka kesällä kauden marjoilla. Muina vuodenaikoina voit käyttää vaikkapa eksoottisia hedelmiä.

Mehevä maljakakku
Mehevä maljakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 munan kakkupohja ks kääretorttu

Täyte

  • 2 tlk (à 400 g/230 g) säilykepersikoita
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 2 dl vadelmahilloa

Koristeluun

  • 0 kg kauden marjoja tai hedelmiä
  • 0 kg mintunlehtiä

Ohje

  1. Valmista pohja ohjeen mukaan. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan.
  2. Valuta persikat, ota noin 1 dl lientä talteen. Viipaloi persikat.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, sokerit ja vaahdotettu kerma.
  4. Kokoa kakku n. 12 cm korkuiseen, 2 - 2,5 litran lasimaljaan. Laita maljan pohjalle yksi pohjan paloista ja kostuta se liemellä. Levitä päälle vadelmahilloa, persikkaviipaleita ja tuorejuustovaahtoa. Tee vielä kolme samanlaista kerrosta, päällimmäiseksi tuorejuustovaahtoa.
  5. Anna kakun vetäytyä peitettynä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
  6. Koristele pinta paloitelluilla kauden hedelmillä ja/tai marjoilla sekä sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
  7. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana. Ottimeksi sopii iso lusikka.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 26,2 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kauden marjoja
  • mintunlehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search