Mehevä maljakakku

Mehevä maljakakku

1 h 30 min
keskitaso
228 kcal / 100g
0
0

Koristele tämä näyttävä ja suussasulava jälkiruoka kesällä kauden marjoilla. Muina vuodenaikoina voit käyttää vaikkapa eksoottisia hedelmiä.

Ainekset

20 annosta

Pohja

4
munan kakkupohja ks kääretorttu

Täyte

2 tlk ( à 400 g/230 g)
säilykepersikoita
2 prk (à 200 g)
½ dl
sitruunamehua
1 ½ dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
2 dl
vadelmahilloa

Koristeluun

kauden marjoja tai hedelmiä
mintunlehtiä

Ohje

  1. Valmista pohja ohjeen mukaan. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan.
  2. Valuta persikat, ota noin 1 dl lientä talteen. Viipaloi persikat.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, sokerit ja vaahdotettu kerma.
  4. Kokoa kakku n. 12 cm korkuiseen, 2 - 2,5 litran lasimaljaan. Laita maljan pohjalle yksi pohjan paloista ja kostuta se liemellä. Levitä päälle vadelmahilloa, persikkaviipaleita ja tuorejuustovaahtoa. Tee vielä kolme samanlaista kerrosta, päällimmäiseksi tuorejuustovaahtoa.
  5. Anna kakun vetäytyä peitettynä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
  6. Koristele pinta paloitelluilla kauden hedelmillä ja/tai marjoilla sekä sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
  7. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana. Ottimeksi sopii iso lusikka.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
20 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)