Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlava mustikka-valkosuklaakakku on suunniteltu Valion 120 v. juhlavuoden kunniaksi. Kakussa maistuvat suomalaisille tutut maut, kuten kardemumma ja mustikka. Trendikkään matala sinivalkoinen kakku koristellaan kauttaaltaan mustikoilla, ja se sopii mainiosti myös itsenäisyyspäivän juhlapöytään.

Mustikka-valkosuklaakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kardemumma-sitruunapohja

  • 8 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 sitruuna (luomu)

Kostutus

  • ½ dl vettä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria

Valkosuklaa-mascarponevaahto

  • 200 g valkosuklaata
  • 3 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • ½ dl tomusokeria

Lisäksi

  • 1 rkl sokeria
  • 1½ dl mustikkahilloa
  • 600 g pensasmustikoita tai metsämustikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Pese sitruuna ja raasta kuori, purista mehu ja säästä se kostutukseen. Lisää sitruunankuori taikinaan.
  2. Jaa taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjia kiertoilmatoiminnolla 200 asteessa noin 10 min. (Jos käytät tavallista uunia, nosta lämpö 225 asteeseen ja paista taikinat kahdessa erässä.)
  3. Ripottele 1 rkl sokeria kahdelle puhtaalle leivinpaperille. Kumoa pohjat leivinpaperien päälle ja irrota pohjapaperi. Leikkaa kakkupohjat veitsellä tai pizzaleikkurilla pyöreiksi pohjiksi (halkaisija noin 30 cm). Voit leikata leivinpaperista avuksi muotin.
  4. Yhdistä kostutuksen vesi, sitruunamehu ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
  5. Valmista vaahto. Sulata suklaa mikrossa (350 W noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen) tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja mascarpone yhdellä kertaa kulhossa sähkövatkaimella vaahdoksi. Ota vähän vaahtoa ja sekoita se valkosuklaan joukkoon. Sekoita valkosuklaaseos kerma-mascarponevaahdon joukkoon. Mausta sokerilla.
  6. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Kostuta pohja. Levitä mustikkahillo pohjan päälle tasaisesti. Lisää hillon pinnalle noin puolet vaahdosta.
  7. Lisää toinen pohja vaahdon päälle. Kostuta pohja. Siirrä kakku halutessasi jääkaappiin tekeytymään.
  8. Kuorruta kakku lopulla vaahdolla. Peitä kakun pinta kauttaaltaan mustikoilla.

VINKKI!

  1. Hyödynnä kakkupohjan ylimääräiset reunapalat vaikkapa pappilan hätävaraan tai kakkutikkareihin. Taikinan voi myös pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 25,4 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.