Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.45
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kardemumma-sitruunapohja
- 8 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 2½ tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 sitruuna (luomu)
Kostutus
- ½ dl vettä
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl sokeria
Valkosuklaa-mascarponevaahto
- 200 g valkosuklaata
-
3 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl tomusokeria
Lisäksi
- 1 rkl sokeria
- 1½ dl mustikkahilloa
- 600 g pensasmustikoita tai metsämustikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Pese sitruuna ja raasta kuori, purista mehu ja säästä se kostutukseen. Lisää sitruunankuori taikinaan.
- Jaa taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjia kiertoilmatoiminnolla 200 asteessa noin 10 min. (Jos käytät tavallista uunia, nosta lämpö 225 asteeseen ja paista taikinat kahdessa erässä.)
- Ripottele 1 rkl sokeria kahdelle puhtaalle leivinpaperille. Kumoa pohjat leivinpaperien päälle ja irrota pohjapaperi. Leikkaa kakkupohjat veitsellä tai pizzaleikkurilla pyöreiksi pohjiksi (halkaisija noin 30 cm). Voit leikata leivinpaperista avuksi muotin.
- Yhdistä kostutuksen vesi, sitruunamehu ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
- Valmista vaahto. Sulata suklaa mikrossa (350 W noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen) tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja mascarpone yhdellä kertaa kulhossa sähkövatkaimella vaahdoksi. Ota vähän vaahtoa ja sekoita se valkosuklaan joukkoon. Sekoita valkosuklaaseos kerma-mascarponevaahdon joukkoon. Mausta sokerilla.
- Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Kostuta pohja. Levitä mustikkahillo pohjan päälle tasaisesti. Lisää hillon pinnalle noin puolet vaahdosta.
- Lisää toinen pohja vaahdon päälle. Kostuta pohja. Siirrä kakku halutessasi jääkaappiin tekeytymään.
- Kuorruta kakku lopulla vaahdolla. Peitä kakun pinta kauttaaltaan mustikoilla.
VINKKI!
- Hyödynnä kakkupohjan ylimääräiset reunapalat vaikkapa pappilan hätävaraan tai kakkutikkareihin. Taikinan voi myös pakastaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
252 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
25,4 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











