Mustikkakukko

Mustikkakukko

1 h 10 min
keskitaso
316 kcal / 100g
29
31

Mustikkakukko on suomalainen perinneruoka ja herkullinen jälkiruoka, jota kutsutaan myös rättänäksi. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

6 annosta
200 g
¾ dl
sokeria
3 ¼ dl
ruisjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta

Täyte

8 dl (400 g)
pakastemustikoita
n. 1 dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja

Tarjoiluun

2 dl

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
  2. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
  3. Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.
  4. Paista 200 asteessa n. 40 min.
  5. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kanssa.

Vinkki

* Käytä tuoreille mustikoille 1/4 dl perunajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
316 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
21 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)