
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 rkl Valio voita
- 1 tuore fenkoli
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 pullo (330 ml) kuivaa omenasiideriä
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2½ dl Orzo jyväpastaa
- 1 dl Valio Keittiön crème fraîchea
- ½ pkt (à 300 g) Valio Keisarinna® juustoa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Sienilisäke
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 punasipuli
- 250 g (4 dl) kantarelleja putsattuna
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl Valio voita
- 1 tuore fenkoli
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 pullo (330 ml) kuivaa omenasiideriä
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2½ dl Orzo jyväpastaa
- 1 dl Valio Keittiön crème fraîchea
- ½ pkt (à 300 g) Valio Keisarinna® juustoa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Sienilisäke
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 punasipuli
- 250 g (4 dl) kantarelleja putsattuna
- 1 rkl vaahterasiirappia
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi korkeareunaisella pannulla. Pese ja kuutioi fenkoli pieniksi kuutioiksi. Hienonna timjami. Lisää fenkoli ja timjami pannulle ja kuullota hetki.
- Kaada pannulle siideri ja anna kiehahtaa. Lisää vielä vesi, liemikuutio sekä pastajyvät. Anna hautua keskilämmöllä välillä sekoittaen n. 15 min.
- Valmista sienilisäke. Hienonna pekoni ja paista kuumalla pannulla rapeaksi. Ota pekonit hetkeksi syrjään. Viipaloi punasipuli ja paista pannulla putsattujen sienten kanssa kunnes sienten enin neste on haihtunut. Lisää pennulle pekoni sekä siirappi. Sienilisäke annostellaan valmiiden risottoannosten pinnalle.
- Jyväpastojen ollessa lähes kypsiä, lisää joukkoon crème fraîche sekä raastettu juusto. Mausta suolalla ja rouhi joukkoon ripaus mustapippuria. Ruoka saa jäädä mehevän kosteaksi.
- Annostele lautasille ja lisää annosten pinnalle sienilisäkettä. Tarjoile heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
0 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatti
0 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.