
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3-4 (n. 250 g) kokonaista valkosipulia
-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 l kasvislientä
- 2 vartta tuoretta timjamia
- 2 (n. 250 g) jauhoista perunaa
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön paksumpi ruokakermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ¾ tl suolaa
Kasvisliemi
- 1 sipuli
- 1 pieni porkkana
- 100 g juuriselleriä
- 50 g palsternakkaa
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 laakerinlehteä
- 5 kokonaista mustapippuria
- 1 l vettä
Ruiskrutongit
- 50 g revittyä ruisleipää
-
8 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Koristeluun
- tuoretta timjamia
- 3-4 (n. 250 g) kokonaista valkosipulia
- 30 g Valio Eila® voita
- 1 l kasvislientä
- 2 vartta tuoretta timjamia
- 2 (n. 250 g) jauhoista perunaa
- 1 prk (2 dl) Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
- ¾ tl suolaa
Kasvisliemi
- 1 sipuli
- 1 pieni porkkana
- 100 g juuriselleriä
- 50 g palsternakkaa
- 15 g Valio Eila® voita
- 3 laakerinlehteä
- 5 kokonaista mustapippuria
- 1 l vettä
Ruiskrutongit
- 50 g revittyä ruisleipää
- 8 g Valio Eila® voita
Koristeluun
- tuoretta timjamia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin kasvisliemi: Pese juurekset hyvin ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. Paista hetki voissa kattilassa. Lisää mausteet ja vesi. Anna kiehua keskiteholla kannen alla n. 30 min. Siivilöi liemi.
- Leikkaa valkosipuleiden yläosasta ohut siivu pois, jotta saat kynnet näkyviin. Laita valkosipulit uunivuokaan leikattu pinta ylöspäin. Jaa jokaisen päälle nokare voita.
- Paahda uunin yläosassa 200 asteessa n. 15 min. Tarkkaile paahtumista, sillä palaessaan valkosipulit kitkeröityvät.
- Purista paahtuneet valkosipulin kynnet kattilaan. Lisää puolet kasvisliemestä ja timjamin oksat. Kuumenna.
- Kuori ja paloittele perunat. Lisää keittoon.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes peruna on kypsää. Poista timjaminoksat keitosta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää loppu kasvisliemi ja ruokakerma. Mausta suolalla ja kuumenna.
- Leikkaa ruisleivästä n. 2 x 2 cm:n paloja ja paista ne voissa pannulla.
- Koristele annokset timjaminlehdillä. Tarjoa keiton kanssa ruiskrutonkeja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
47 kcal
Proteiini
1,1 g
Hiilihydraatti
4,3 g
Rasva
2,7 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta timjamia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.