Paistettua kalaa sitruunavoin kera

Paistettua kalaa sitruunavoin kera

Sitruuna on kalan klassinen, aina toimiva mauste. Paista kala ruskistetussa voissa, ja käytä fileiden valeluun sitruunan kuorella maustettua voita. Aterian kruunaa itse tehty perunasose.

25 min
helppo
141 kcal / 100g
1
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
650 g
ruodotonta kalafileetä (kuhaa, siikaa, nieriää tai ahventa)
sormisuolaa

Paistamiseen ja valeluun

50 - 75 g
yhden
sitruunan kuori

Pinnalle

tuoretta ruohosipulia tai tilliä

Ohje

  1. Laita noin puolet voimäärästä tilavalle pannulle ruskistumaan. Kun voi alkaa saada kullanruskeaa väriä, laita siihen kalafileitä paistumaan. Täytä kerrallaan pannun pinta-alasta korkeintaan 2/3. Alenna hetken päästä lämpöä.
  2. Paista kalafileet kypsiksi keskilämmöllä molemmin puolin. Lisää loppu voi ja sitruunan kuori, anna voi sulaa ja valele fileet lopuksi seoksella. Ripota pinnalle (sormi)suolaa.
  3. Siirrä paistetut kalat lämmitetylle tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla.
  4. Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,0 g
Kalsium
91 mg
D-vitamiini
10 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)